1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pirita Linnaosa Valitsus jagab abipakke üksi elavatele pensionäridele
Pirita Linnaosa Valitsus jagab abipakke üksi elavatele pensionäridele

Pirita Linnaosa Valitsus jagab abipakke üksi elavatele pensionäridele

Tänasest jagab Pirita Linnaosa Valitsus abipakke üksi elavatele pensionäridele. Traditsiooniks kujunenud toetus on suunatud Pirital elavatele üksikutele vanaduspensionäridele, kelle sissetulek jääb alla 725 euro.

“Jõulud on aeg, mil soovime anda oma panuse ja tuua rõõmu Pirita piirkonna eakamatele elanikele,” jagab Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. “Abipakid on suunatud neile, kellele see abi on kõige vajalikum, kelle sissetulek on tagasihoidlik. Loodame, et saame tuua natuke soojust ja valgust nendesse kodudesse enne pühi,“ kinnitab linnaosa vanem.

Abipakid on suunatud neile, kellele see abi on kõige vajalikum, kelle sissetulek on tagasihoidlik.

Abipaki taotlejatele kehtivad järgmised tingimused:

  • rahvastikuregistrijärgne elukoht Pirital;
  • elamine üksi kodus, kus pole kedagi peale taotleja enda elama registreeritud;
  • vanaduspensioni saamine ja kuusissetulek alla 725 euro.

Kõik Pirita linnaosas üksi elavad vanaduspensionärid, kes soovivad saada abipakki, peavad registreeruma ajavahemikus 15.–30. november 2023. Registreerimiseks on võimalik helistada tööpäeviti (E-R) kella 9.00 ja 16.00 vahel Pirita linnaosa valitsuse infotelefonile 645 7600 või täita ankeet.

Registreerumine on vajalik ka nende puhul, kes on varasematel aastatel abipakke saanud. Andmete esitamisega annavad taotlejad nõusoleku elukohaandmete kontrollimiseks rahvastikuregistris.

  • Registreerimisperiood kestab 15.–30. november 2023, andes kõikidele sooviavaldajatele piisavalt aega oma andmete edastamiseks. Palutakse mitte kiirustada registreerimisega kampaania esimestel päevadel, et vältida linnaosavalitsuse infotelefoni ülekoormust.

Abipakkide väljastamise ajast ja kohast teavitab linnaosavalitsus registreerunud isikuid esimesel võimalusel. Abipakk koosneb erinevatest toiduainetest, pakendatud ühte suurde kotti (umbes 5 kg). Mugavamaks transportimiseks soovitatakse kaasa võtta ratastega koti.

Abipaki kätteandmine toimub isikut tõendava dokumendi alusel, tagades, et abi jõuaks vaid abivajajateni. Arvestades sihtgrupi suurust, palub linnaosa valitsus olla mõistev võimalike järjekordade osas pakkide väljastamisel. Tegemist on ühekordse abikampaaniaga, mitte igakuise toetusega.

Head Uudised GoodNews