1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. Põlva memm Helju Toode: ma ei kujuta ette, kuidas ma Ants Väärsita hakkama saaks
Põlva memm Helju Toode: ma ei kujuta ette, kuidas ma Ants Väärsita hakkama saaks

Põlva memm Helju Toode: ma ei kujuta ette, kuidas ma Ants Väärsita hakkama saaks

Ants VäärsiPõlvamaa invataksojuhi Ants Väärsi uus auto veereb juba mõnda aega haigeid vedades Eestimaa teedel, kuid kuna selle päralejõudmine ja tööks ettevalmistamine toimus lisaks annetustega 40 000 tuhandest eurost kokku kogutud 32 000 eurole ka võetud laenuga, siis jätkub ka kampaania “Aitame Antsul Aidata.” See aga tähendab, et Ants Väärsi annab endiselt aru, milline on hetkeseis annetuste kogumisel. 1. aprilli seisuga oli mugava invatakso heaks annetatud 33 858, 30 eurot.

Põlvas elav 79-aastane Helju Toode sõitis esmaspäeval, 24. aprillil Ants Väärsi uue invataksoga juba kolmandat korda, et minna Tartus korduvale silmaoperatsioonile, teisipäeval aga ootab teda ees kodusõit. “Buss on uhke, aga mees on sama — Ants juhib seda oivaliselt, ta nagu liugleb,” kirjeldab memm. “Ants on olnud mulle silmade ja kõrvade eest, haiglas ka kõik tunnevad teda, ta tervitab kõiki või kui inimene on kaugel, siis lehvitab. Tal on kõigi õdede telefoninumbrid ja ma juba tean, millal ta mulle järele tuleb. Kui lähen arsti kabinetti, on Ants juba ees ja tema kuulab ka, mis arst ütleb, et ka tema teaks, mis ja kuidas.”

Ma ei kujuta ette, kuidas mina oleks Antsuta hakkama saanud. Süda on mul alati rahul, tean, et ta ei jäta tulemata ja korraldab kõik, ta on kindel tugi, võrratu inimene, kellest lausa kiirgab headust.

Helju Toode kinnitab, kui väga on Põlvamaal Ants Väärsiga vedanud ja ta annab invataksojuhile hinnangul mitte ruudus või kuubis, vaid kõige kõrgemas astmes. “Ma ei kujuta ette, kuidas mina oleks Antsuta hakkama saanud. Süda on mul alati rahul, tean, et ta ei jäta tulemata ja korraldab kõik, ta on kindel tugi, võrratu inimene, kellest lausa kiirgab headust,” lisab ta.

Oma esimese sõidu tegi Ants Väärsi punavalge südameplafooniga Volkswagen 9. märtsil, viies Tartusse kaks liikumisraskustega inimest ning sellest ajast on tal pidevalt sõite, mis näitab sellise teenuse vajalikkust. Hiljuti andis peaminister Jüri Ratas Antsule üle ka regionaalarengu auhinna “Regionaalmaasikas” invatakso teenuse osutamise eest abivajajatele ilma kasumi teenimise eesmärgita.

Head Uudised GoodNews