1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Põlvamaal ootab jõulukinki veel üks vanemliku hoolitsuseta laps
Põlvamaal ootab jõulukinki veel üks vanemliku hoolitsuseta laps

Põlvamaal ootab jõulukinki veel üks vanemliku hoolitsuseta laps

Põlvamaal ootab jõulukinki veel üks vanemliku hoolitsuseta lapsTänase seisuga on Põlvamaal asuvas asenduskodus veel 1 laps, kelle unistus jõulusoovide puul täitmist ootab.

Sel aastal koguti viiendat korda toimuva Jõulupuu projekti raames kokku 38 Põlvamaa lapse kingisoovid. Siinsete laste kingisoovide hulgas on näiteks 12-aastase Riho DVD, 15-aastase Mirjami juuksesirgendaja ja 18-aastase Evi poksikindad.

Nii annetuse teinutel kui annetamist kaaluvatel inimestel on võimalik vaadata, milliseid kingitusi on annetatud raha eest Eesti asendus- ja turvakodudes peatuvatele lastele soetatud. “Pildistame kingitusi seepärast, et projekti annetajal oleks selge, kuidas tema annetust kasutatakse. Loodame, et see läbipaistvus annab veel mõnele inimesele lisatõuke vanemliku hoolitsuseta lastele jõulukingituse tegemiseks,” ütles SEB Heategevusfond tegevjuht Triin Lumi.

Jõulupuu projekti raames kogutakse igal aastal kokku kõigis Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid ning pannakse need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paiknevale avalikule jõulupuule. Tänavu on jõulupuul rohkem kui 1000 lapse unistused ning lisaks asenduskodude peremajade soovid.

Kõik Jõulupuul olevad soovid on tänaseks täidetud Läänemaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Valgamaa ja Viljandimaa lastel. Häid annetajaid ootavad muuhulgas veel Tartumaa 2 lapse kingisoovid ja Tallinna 16 lapse jõulusoovid.

Jõulupuult saavad need, kel soov vanemliku hoolitsuseta lastele jõulurõõmu saata, valida ühe lapse jõulusoovi ning annetada selle soovi täitmiseks kingiraha. Tehtud annetuste eest soetab SEB Heategevusfond jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused koostöös ETK, kelle suur hankijatevõrgustik võimaldab tootjate ja maaletoojate toodangu seast leida just need tooted, mida lapsed on soovinud. Kingitused pakitakse ja saadetakse jõulupühadeks laste turva- ja asenduskodudesse. Kogu annetatud kingiraha läheb täies mahus kingituste ostmiseks, kõik muud kulud, nagu näiteks pakkematerjalid ja transport, kaetakse fondi vahenditest.

Head Uudised GoodNews