1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pühapäeval pakutakse jalgpallirõõmu 150 turva- ja asenduskodu lapsele
Pühapäeval pakutakse jalgpallirõõmu 150 turva- ja asenduskodu lapsele

Pühapäeval pakutakse jalgpallirõõmu 150 turva- ja asenduskodu lapsele

Foto: Lembit Peegel

Eesti Jalgpalli Liit ja SEB Heategevusfond korraldavad 26. mail Sportland Arenal jalgpallipäeva 150 Eesti turva- ja asenduskodu lapsele.

Kell 11 algav ja kolm tundi kestev vutipäev möödub osavusharjutuste ja mängude keskel, mida aitavad läbi viia Eesti koondise abitreener Janno Kivisild, 73 korda Eesti koondises mänginud Teet Allas, EJLi treenerite koolitaja Katrin Kaarna, naiste koondise kapten Kethy Õunpuu, noormeeste U-19 koondise peatreener Karel Voolaid ja EJLi rahvajalgpalli juht Ants Juhvelt.

„UEFA egiidi all toimub igal aastal 53 Euroopa riigis rahvajalgpall päev, mille eesmärk on populariseerida jalgpalli noorte ja amatööride seas. Rahvajalgpalli päev toimub alati koos UEFA Meistrite Liiga finaalmänguga, mis sel korral leiab aset 25. mail. Seega anname oma üritusega selge sõnumi, et Euroopa jalgpallirahvas on üks pere ja see, mis toimub spordiala tipus, on otseselt seotud rahvajalgpalliga,“ selgitas EJLi noorteprojektide juht Teet Allas.

„Jalgpallimäng aitab lastel kasvõi hetkeks unustada oma argimured. Pühapäevasel üritusel on kavas lihtsad harjutused, päev lõpeb miniturniiriga. Meie laiem eesmärk on pakkuda kõigile Eestimaa lastele võimalust jalgpallimängust osa saada. Iga laps saab päeva lõpus kingituseks palli, et oma jalgpallioskusi edasi arendada,“ märkis Allas.

Lisaks saavad SEB Heategevusfondi toetusel sel aastal EJL ja Rimi suvelaagrites osaleda ligi 70 noort asenduskodude last.

Head Uudised GoodNews