1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Punase nina ostjad aitavad lapsi laagrisse
Punase nina ostjad aitavad lapsi laagrisse

Punase nina ostjad aitavad lapsi laagrisse

Sotsiaaldemokraadid müüvad tänasel lastekaitsepäeval Eesti eri paigus punaseid ninasid, et kogutud annetuste toel aidata rohkem lapsi suvel laagrisse.

„Meie kolmandat aastat järjest toimuva heategevuskampaania tulu läheb sarnaselt varasemate kordadega Lastekaitse Liidule, kes korraldab suvelaagreid vähemkindlustatud peredes kasvavatele lastele. Iga punase klouninina ostja teenib helget eesmärki – ta aitab koolivaheajal laagrisse lapsi, kes muidu ei pruugiks sinna pääseda,“ ütles riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Riina Sikkut.

Sotsiaaldemokraadid tegid punaste ninade müügiga algust juba teisipäeval Põlvas, kolmapäeval oldi Tallinnas ja neljapäeval Jõhvis. Laupäeval, 1. juunil ollakse väljas üheksas Eesti kohas. Tänavu on kavas viimased punased ninad maha müüa 8. juunil Rakveres.

Lastekaitsepäev on Sikkuti sõnul väga sobiv aeg toetada kodanikualgatuse korras neid lapsi, kelle vanemate võimalused on piiratud. „Punase nina kampaaniaid tehakse üle maailma. Tuntud inimesed – näitlejad, meelelahutajad, poliitikud – näitavad annetuste kogumisel eeskuju, et anda nii oma panus laste vaesuse vähendamisse,“ selgitas Sikkut.

Eelmisel aastal annetasid Eesti inimesed laste laagrisuvede heaks kokku 3688 eurot.

Head Uudised GoodNews