1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rahva soovil tuleb Lõuna-Eestisse neli võrkpalliplatsi
Rahva soovil tuleb Lõuna-Eestisse neli võrkpalliplatsi

Rahva soovil tuleb Lõuna-Eestisse neli võrkpalliplatsi

Eile südaööl lõppes Credit24 Rahvaliiga konkursi Võrguplatsid korda! rahvahääletus, mille tulemusena rajatakse sel suvel, lisaks žürii poolt valitud kaheksale kohale, võrkpalliplatsid veel ka Võru, Elva, Mõisaküla ja Valga linnadesse.

„Võrguplatsid korda! konkursi kümnele kandidaadile anti Delfi Eesti Elu portaalis ja Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehel kokku ligi 20 000 häält. Kuna eelmisel aastal oli näha, et inimesed soovivad platside valikul enam sõna sekka ütelda, siis sel aastal sai rahvas valida möödunud aasta kahe koha asemel neli kohta,“ selgitas žürii esimees ja Credit24 Baltimaade tegevjuht Rain Sepp. Kaks nädalat väldanud Võrguplatsid korda! konkursi rahvahääletus oli tasavägine kuni lõpuminutiteni välja. Kuni südaööni ei olnud veel selge, kes on neljas platsiomanik. Rahvahääletuse tulemusena valmivad sel suvel võrkpalliväljakud nelja Lõuna-Eesti linna – Võru Tamula järve randa, Elva Verevi järve randa, Mõisaküla linna lasteparki ja Valga Pedeli virgestusalale. „Tänan korraldajate poolt kõiki konkursil osalejaid. Kuna võrkpalliväljakute korrastamine ja uute platside rajamine on saanud meile südameasjaks, siis kindlalt jätkame oma traditsiooniks saanud konkurssi ka järgmisel aastal ja ootame kindlasti siis kandideerima kõiki eelnevatel aastatel osalenuid, kes pole varasemalt väljavalituks osutunud,“ lisas Sepp.

Rahvahääletuse tulemused, Delfi Eesti Elu ja Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehel antud häälte põhjal, on järgmised:

Eesti Pagar VK (Võrumaa) – 3173 häält
Elva Spordiliit (Tartumaa) – 3029 häält
Mõisaküla Noortetuba (Viljandimaa) – 2934 häält
SA Valga Sport (Valgamaa) – 2839 häält
Vana-Pärnu spordiväljak (Pärnumaa) – 2821 häält
LC Saku (Harjumaa) – 1881 häält
Tamsalu Spordikompleks (Lääne-Virumaa) -1216 häält
Spordiklubi Võhma (Viljandimaa) – 778 häält
Järva-Jaani vald (Järvamaa) – 725 häält
MTÜ Lisje (Põlvamaa) – 725 häält

Aprilli viimasel päeval selgusid ka konkursi Võrguplatsid korda! žürii poolt valitud kaheksa kohta, kuhu 2013. aasta suvel võrkpalliplatsid rajatakse. Uue võrgu, palli, postid ja platsi piirid saavad, lisaks eelpool nimetatud neljale kohale: Kihnu Rahvamaja (Pärnumaa), Kuuste Kool (Tartumaa), Kõnnu Küla Seltsing (Saaremaa), Laupa Põhikool (Järvamaa), Martna Põhikooli Spordiklubi (Läänemaa), MTÜ Aiandusühistu Küllus (Harjumaa), MTÜ Mammaste (Põlvamaa), Sillamäe Spordikompleks (Ida-Virumaa).

Võrkpalliväljakute rajamiseks vajalikud komplektid toimetab mais ja juunis võitjateni logistikapartner HRX.

Head Uudised GoodNews