1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rain Tolk, Eiki ja Siim Nestor ja teised tantsitavad heategevuslikul tantsumaratonil
Rain Tolk, Eiki ja Siim Nestor ja teised tantsitavad heategevuslikul tantsumaratonil

Rain Tolk, Eiki ja Siim Nestor ja teised tantsitavad heategevuslikul tantsumaratonil

Kõiki oodatakse 28. detsembril tantsima võrdsete liikumisvõimaluste eest. Sel korral on tantsumaratonil 40 võistlejat, kes peavad vastu pidama 12 tundi hea eesmärgi nimel.

Tantsumaraton toimub Sõltumatu Tantsu Laval Telliskivi loomelinnakus juba kolmandat korda. Meelelahutusliku ja heategevusliku maratoni eesmärgiks on pühitseda liikumiskultuuri ning sealjuures pöörata tähelepanu abivajajatele ja neile, kes ühiskonnas nõrgemal positsioonil. Korraldajad soovivad sündmusega suurendada liikumis- ja tantsualast teadlikkust, rõhutades, et igasuguse füüsilise vormiga ja ettevalmistusega inimesed on tantsupõrandal võrdsed ja kaasatud. Päeva juhib Kristel Aaslaid.

“Sel aastal kogume toetusi, et Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit saaks korraldada suvel laagreid, mis on mõeldud peredele ja lastele ning on ühtlasi ka rehabilitatsiooniks, lisaks militaarlaagrit, mis on neile noortele, kes kunagi sõjaväekutset ei saa. Võib tunduda uskumatu, aga neid laagreid on päris kulukas korraldada. Eelmisel aastal meil lastelaager jäigi finantside puudumise tõttu ära. Sel aastal sooviksime, et läheks teisiti ja lapsed saaksid ka laagrisse,” innustab liidu tegevjuht Lili Tiri.

Maratonitunnid jaotatakse eri tantsustiilide ja ülesannete vahel. Maratoni lavastajaks on koreograaf Teet Kask. Kohtunikeks on tantsupedagoog ja koreograaf Raho Aadla, breiktantsuprofessionaal Dmitri Teras ning rahvatantsujuhendajad Janne Kuuskla ja Urmas Laigna, kes hindavad osalejate loomingulisust ja tantsimise mitmekesisust.

Kohtunikud jagavad kogu ürituse jooksul erinevaid auhindu. 12 tundi vastupidanute seast selgub viimasel tunnil maratoni üldvõitja, kes saab auhinnaks rahalise preemia. Publik on oodatud sõpradele kaasa elama. Kõigile on avatud kohvik Valgeallikas.

DJ-d

12.00 Päevakava ja kohtunike tutvustus ning kõned
12.30 Soojendus – Madli Teller
13.00 Keskpäev Telliskivis – Eiki Nestor
14.00 Ajalooline tants – Siim ja Madis Nestor
15.00 Eesti tants – Janek Murd
16.00 Disko – Jakob Rosin
17.00 Duett – Rain Tolk
18.00 Trummide põrinal – Silver Ulvik
19.00 Vabastav tants – Annie Rist
20.00 Tantsud, mida saab kaasa laulda – Kaisa Kattai + Jonas Kaarnamets
21.00 Romantiline tants – Peeter Ehala
22.00 Tänavatants – Mihkel Sirelpuu
23.00 Küte! – Dr. Phil Good
00.00 Auhindamine, pidulik lõpetamine

Tantsumaratonide hiilgeaeg oli 1920.–1930. aastate Ameerika Ühendriikides, kus suure depressiooni ajastul sai tantsimisest vahend raske olevikuhetk unustada. Tänapäeval on see laialt levinud USA ülikoolides heategevusliku üritusena.

Tantsumaratoni toetavad: Telliskivi Loomelinnak, Eesti Kultuurkapital, Bambona, Valgeallikas, Printwise, Teletorni restoran, Fotografiska, Chocokoo, raamatupood Puänt, Vaba Lava, Froosh, SIIN, Tallinna Lauluväljak, Juhan Kuusi Dokfoto Keskus, Eventech, Luuv, jt. Maratoni partnerid on Eesti Breiktantsu Liit, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts.

Foto: Jekaterina Soorsk

Head Uudised GoodNews