1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rakvere linna lasteaialapsed saavad nüüdsest prii hommikusöögi
Rakvere linna lasteaialapsed saavad nüüdsest prii hommikusöögi

Rakvere linna lasteaialapsed saavad nüüdsest prii hommikusöögi

Alates 2019. aasta jaanuarist tagab Rakvere linn tasuta hommikusöögi neile linna lasteaedades ja -hoidudes käivatele lastele, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri alusel Rakvere linnas.

Linna eelarves on lasteaialaste hommikusöökide katteks planeeritud 35 000 eurot. Otsuse näol on tegemist ühe olulise punktiga koalitsioonilepingust.

Abilinnapea Triin Varek: “On palju omavalitsusi, kes toetavad lastega peresid sellega, et tasuvad laste toidu eest lasteaias. Ehk jõuame peagi ka sinnani, et Rakvere linnas on linna lastele kogu lasteaiatoit tasust prii.”

Võrdsetel alustel kohtlemine on oluline, seega tasutakse linna laste eest hommikusöögi maksumus ka eralasteaias ja lastehoidudes, kus käivad 1,5-3 aasta vanused lapsed. Ühe hommikusöögi maksumus on 30 eurosenti.

Triin Varek: “Hommikusöök on oluline päevatoidu osa. Meie arvestuste kohaselt söövad praegu hommikust keskmiselt 70 protsenti lasteaias ja hoidudes käijatest. Need arvud võivad muutuda, kui hommikusöögi eest lapsevanem enam tasuma ei pea.”

Linna elanikeregistris on jaanuari alguse seisuga ligi 800 lasteaialast.

Head Uudised GoodNews