1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Scoutspataljon toetab heategevusliku kalendri müügiga haavata saanud kaitseväelasi
Scoutspataljon toetab heategevusliku kalendri müügiga haavata saanud kaitseväelasi

Scoutspataljon toetab heategevusliku kalendri müügiga haavata saanud kaitseväelasi

Scoutspataljon toetab heategevusliku kalendri müügiga haavata saanud kaitseväelasiScoutspataljoni kaitseväelased panid heategevuslikul eesmärgil kokku 2014. aasta seinakalendri. Kolmandat aastat toimuva ettevõtmise müügitulud lähevad haavata saanud Eesti Kaitseväelastele.

Kalendris on iga kuu kohta karikatuur,  mis kõik iseloomustavad kaitseväes juhtuda võivaid olukordi. Joonistuste autor  on endine Scoutspataljoni võitleja Küllo Lumi.

“Karikatuurid kujutavad näiteid elust enesest, kuid on vürtsitatud musta huumoriga. Kaitseväes teeninutele pakub sisu kindlasti äratundmisrõõmu, teistel võib ehk veidi raskemini mõistetav olla,” rääkis kalendri kokku pannud Scoutspataljoni lahingtoetuskompanii ülem kpt Rauno Viitmann.

Viitmanni sõnul leiab kalendrist infot ka Scoutspataljoni erinevate ettevõtmiste kohta.

“Eraldi on välja toodud näiteks pataljoni aastapäev ja aprillis toimuv legendaarne Scoutsrännak. Aga ka kuupäevad, mälestamaks meie kõiki teenistusülesannetes hukkunuid, alates Kurkse suurõnnetusest 1997. aastal, lõpetades 2011. aastal viimase Afganistanis langenuga,” lisas Viitmann.

Kalendrit on võimalik osta erinevates väeosades ja Kaitseliidu malevates. Lisaks ka Jagdhof matka- ja jahindustarvete poodidest Tallinnas ja Tartus, Taktikalise laskmise keskusest Tondil, Eesti Sõjamuuseumist Viimsis ning militaar- ja jahikaupade kauplusest Gladius, mille e-poest vahemikus 12. november kuni 31. jaanuar tellides toimetab SmartPOST kalendri tasuta soovitud pakiautomaati.

“SmartPOST on teinud Kaitseväega koostööd alates 2010. aastast, mil käivitus võimalus saata pakiautomaadi kaudu kiirelt ja mugavalt pakke välismissioonipiirkondadesse,” rääkis ettevõtte tegevjuht Risto Eelmaa. Tema sõnul on SmartPOST erinevaid heategevusprojekte käivitanud ise ning toetanud logistikapartnerina ka paljudel juhtudel teiste algatusi.

“Gladius on meie pikaajaline klient ja heategevuslike kalendrite ostmisel nende e-poest otsustasime pakisaatmise kulud katta. See on meie väike panus Eesti riiki kaitstes viga saanud kaitsevälaste heaks,” lisas Eelmaa.

Heategevusliku kalendri trükiarv on läbi kolme aastat olnud 1000 eksemplari ning hind viis eurot. Kalender on trükitud AS Kuma poolt Järvamaal. Kui esimesel aastal jäi ettevõtmine napilt plussi, siis eelmisel aastal õnnestus vigastada saanud kaitseväelasi toetada juba enam kui 1000 euroga.

Toeta haavata saanud kaitseväelasi ja telli heategevuslik kalender SIIT!

Head Uudised GoodNews