1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PÄRNU NAISTE TUGIKESKUSE TOETUSEKS I Sibyl Vane esitleb heategevuslikku konstertvinüüli
PÄRNU NAISTE TUGIKESKUSE TOETUSEKS I Sibyl Vane esitleb heategevuslikku konstertvinüüli

PÄRNU NAISTE TUGIKESKUSE TOETUSEKS I Sibyl Vane esitleb heategevuslikku konstertvinüüli

16. juulil esitleb alternatiivroki trio Sibyl Vane Tallinnas Põhjala tehases asuvas Botiku baaris oma kontsertalbumit, mille müügituluga aidatakse Pärnu Naiste Tugikeskust. Kontserdil astub erikülalisena üles laululooja ja muusik Haldi.

Sibyl Vane’i asutajaliikme ja mänedžeri Heiko Leesmenti sõnul salvestati bändi esimene kontsertalbum “Live” Tallinnas 2022. aasta jaanuaris Botik Live Sessioni raames. „Albumi vinüüliversiooni puhul on tegu limiteeritud rohelise vinüüliga, mida on valmistatud vaid 150 koopiat ja mille müügiga kogume raha Pärnu Naiste Tugikeskusele. Kõik plaadid on käsitsi nummerdatud ja need kaubandusvõrku ei jõua. Eksklusiivset albumit saab osta plaadi esmaesitluselt Botiku baarist 16. juulil ning kontsertidelt kuni plaate jätkub. Juurde neid kindlasti ei toodeta. Kes endale kindlasti plaati soovib, tasub see osta Ticketeri vahendusel valides pakkumise, mis sisaldab kontserti piletit koos vinüüliga.“

Sibyl Vane’i kontserdi tuluga toetatakse Pärnu Naiste Tugikeskust. „Meid inspireeris naiste tugikeskuse avatus ja soojus, millega nad meie toetusalabumi avaldamise plaani tervitasid. Olime väga meelitatud, kui saime kutse nendega kohtuma oma tugikeskuse ruumidesse, mille asukoht on salastatud ja kus nad päriselt oma olulist tööd teevad. See helgus, mis nendes ruumides meile avanes ja pererahva soojus, liigutasid meid väga. Keskust eestvedav Margo Orupõld ja tema kunstnikust tütar Flo on teinud palju selleks, et koduvägivalla ohvrite teema oleks Eesti ühiskonnas pildil ja inimeste teadlikkus sellest tõuseks. Seega ostes plaadi toetate nende inimeste tööd, kes lihtsalt ei räägi, vaid päriselt iga päev lähisuhtevägivalla eesliinil teevad midagi selleks, et maailm saaks paremaks paigaks,“ kirjeldas bändi laulev kitarrist Helena Randlaht.

Tallinnas Põhjala tehases asuvas Botiku kogukonnabaaris toimuvale kontserdile on inimesed oodatud juba kell 18. Enne muusikalisi etteasteid saavad kõik osalejad kaasa lüüa kunstitöötubades, et läbi loomingu tõsta inimeste teadlikkust koduvägivalla osas. Paralleelselt toimuvad kaks töötuba. Pärnu Naiste Tugikeskuse esindaja Margo Orupõllu töötoas saavad osalejad meisterdada õlipastellidega suuri silmi, mis sümboliseerivad kõrvalseisjate erinevaid reaktsioone lähisuhtevägivalda märgates. Teist töötuba veab kunstnik ja naiste õiguste eest seisja Fideelia-Signe Roots. Fideelia töötoas kasutatakse abstraktse ekspressionismi teerajaja kunstnik Jackson Pollocki tegevusmaali tehnikat, mis võimaldab emotsioonide välja elamist läbi loomingu pritsides värvi pintsli või rulliga lõuendile või tilgutades seda otse värvipotist. Töötuba juhib tähelepanu sellele, et indiviid, kes oskab erinevate tehnikate abil enda tundemaailmaga paremini toime tulla, on ka hoolivam ja armastavam partner lähisuhtes. Tegevusmaali töötoa tulemused müüakse maha sündmuse lõpus toimuval oksjonil.

Kell 20 astub erikülalisena üles väga andekas naisartist nimega Haldi, kes teadlikumale muusikasõbrale pikka tutvustust ei vaja. Pärast Haldit astub üles Sibyl Vane ja ette ning taha valivad muusikat DJ-d. Mõnusat ajaveetmist toetab võimalus soetada kohapeal ka maitsvat söögi-ja joogipoolist.

  • Sibyl Vane loodi 2010. aastal Pärnus laulva kitarristi Helena Randlahe ja bassist Heiko Leesmendi poolt. Kuigi nad on püsinud kiivalt kohaliku rokiskeene alternatiivsel poolel, on nende karjäär olnud märkimisväärne nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. Äsja soojendas bänd Lätis väljamüüdud kontserdil briti alternatiivroki legendi Placebo.
Head Uudised GoodNews