1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Sirje Karis andis Ida-Viru Keskhaiglale sünnitusvalude leevendamise seadme
Sirje Karis andis Ida-Viru Keskhaiglale sünnitusvalude leevendamise seadme

Sirje Karis andis Ida-Viru Keskhaiglale sünnitusvalude leevendamise seadme

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis käis Kohtla-Järvel Ida-Viru Keskhaiglas, kus Sünnitusmajade Fondi patroonina andis haigla sünnitusosakonnale naerugaasiaparaadi, mis aitab leevendada sünnitusvalu.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

„Lapse sünd on alati omamoodi ime ja ka suur vastutus. Olgu sünnitusmajas 50 või 500 sündi aastas, on igaüks neist eriline. Ema ja vanaemana tean, kui oluline on, et sel hapral ajal oleks iga ema ümber turvalisust ja soojust,“ sõnas Sirje Karis haigla meditsiinitöötajatele. Ta tunnustas haigla arstide, õdede, hooldajate pühendumust, professionaalsust ja nende töö olulisust piirkonna elanikkonna jaoks.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

„Seepärast on mul hea meel, et Sünnitusmajade Fondi ja heategevusliku MTÜ Aitan Eestit toel saab Ida-Viru Keskhaigla sünnitusosakond nüüd abiks seadme emade sünnitusvalu leevendamiseks. Kuigi just läbi selle valu laps sünnibki ja saab alguse uus elu,“ ütles Sirje Karis.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Tervitussõnavõtu pidasid samuti Sünnitusmajade Fondi juhatuse liige Laine Randjärv ja Aitan Eestit MTÜ juhatuse liige Janar Saviir.

Haigla juhatus andis ülevaate arenguplaanidest, sealhulgas uue psühhiaatriakliiniku ehitamisest ja noorte vaimsele tervisele suurema tähelepanu pööramisest.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis on Sünnitusmajade Fondi patroon 2022. aasta detsembrist. Alates 2000. aastast toetab fond sünnitusosakondi vajalike innovaatiliste seadmete soetamisel ja personalile uuenduslike koolituste võimaldamisel.

Head Uudised GoodNews