1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Sirje Karis asus Sünnitusmajade Fondi patrooniks
Sirje Karis asus Sünnitusmajade Fondi patrooniks

Sirje Karis asus Sünnitusmajade Fondi patrooniks

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis asus SA Sünnitusmajade Fondi patrooniks. Ta osales 22. detsembril fondi toel soetatud sünnitusvoodi ja lootemonitori pidulikul üleandmisel Viljandi haiglas.

Foto: VPK

„Lapse sünd on suur vastutus ja siin ei ole tühiseid küsimusi ega väikesi muresid. Siin ootab ja vajab turvatunnet iga pere, kuhu on sündimas või just sündinud uus ilmakodanik,“ üles Sirje Karis. „Iga sünd on eriline ja sel erilisel ajal vajab iga naine enda ümber turvalisust ja soojust. Ta vajab seda rahu pakkuvat kindlustunnet, et tal on sel hapralt õrnal ajaviivul alati võimalik leida abi, saada toetavaid nõuandeid ning selgitusi ja seda kõrvalseisjale ka kõige tühisemate murede korral.“

Foto: VPK

„Võtsin vastu ettepaneku asuda Sünnitusmajade Fondi patrooniks. Mul on endal kolm last ja viis lapselast ning ma tean väga hästi, kui oluline on iga sünnitaja heaolu ja turvalisus,“ sõnas Sirje Karis. „Seda igas meie sünnitusmajas, olgu seal 50 või 500 sündi aastas. Kõiki tuleb toetada võrdse armastuse ja tähelepanuga, iga sündiva lapse pärast, iga rikkamaks saava pere või lapsevanema pärast.“

Ta tõi esile Friedrich Reinhold Kreutzwaldi poolt 170 aastat tagasi, 1852. aastal avaldatud õpperaamatut „Teejuhhataja Ämma-kooliliste õppetuse jures“, kus autor nimetas seal ämmaemandate tööd ämma-kunstiks. „Ta ei eksinud, teie töö ongi kunst – kordumatu ja eriline iga uue sündiva inimesega,“ pöördus Sirje Karis ämmaemandate poole.

Foto: VPK

Sirje Karis avaldas heameelt, et juba üle 20 aasta on igaüks saanud Sünnitusmajade Fondi kaudu olla osaline selle turvalise maailma loomisel. Fond omakorda toetab jõudumööda kõiki 12 Eesti sünnitusosakonda ja kliinikut. Sel korral soetas fond Viljandi haigla naistekliinikule toetajate abiga uue sünnitusvoodi ja lootemonitori, selle tarbeks annetasid Aitan Eestit MTÜ ja Terminal Oil Grupp kumbki 10 000 eurot.

  • Alates 2000. aastast toetab fond sünnitusosakondi vajalike innovaatiliste seadmete soetamisel ning personalile uuenduslike koolituste võimaldamisel. Lisaks investeeritakse erinevatesse tugitegevustesse, mis aitavad kaasa valdkonna arengule.
Head Uudised GoodNews