1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Solman: tühja kõhuga vaesed on tänavu paremini riides
Solman: tühja kõhuga vaesed on tänavu paremini riides

Solman: tühja kõhuga vaesed on tänavu paremini riides

707084_12414975Tallinnas Oleviste kirikus laupäeval kodutute ja vaeste jõulupuu-jumalateenistusel osalenud umbes 750 inimest olid eelmiste aastatega võrreldes paremini riides, kuid jätkuvalt tühja kõhuga, ütles ettevõtmise korraldaja Riina Solman.

“Rahvas ei paista enam prügikastist toitu otsivate inimeste moodi. Nähakse viisakamad ja soliidsemad välja ja riiete järgi ei ütlekski enam, et kellega tegu,” ütles Solman. “Olemusest siiski paistab, et inimesel on mingi puue või ta kannatab puudust.”

Solmani sõnul saavad inimesed juba aastaid kirikus ja varjupaikades riideabi. “Pigem on nende mure toidu hankimine. Visuaalne pilt on paranenud, aga asja olemus mitte. Varem oli vaesus kaugelt näha, tulid inimesed, kellel polnud isegi jalanõusid ega sooje riideid.”

Aastaid Oleviste jõulupuud korraldanud Solmani sõnul oli tänavusel üritusel lapsi vähem kui eelnevatel aastatel. “Vanemad ütlesid, et nad ei võtnud lapsi pisikute kartuses kaasa. Aga olid väikesed lapsed vankritega, keda ei saa eraldi koju jätta,” rääkis Solman.

Tänavusel vaeste ja kodutute jõulupuul esinesid lauljad Evelin Samuel ja Reet Linna, lõõtspillil esitas muusikat Juhan Uppin, oma lauludega esines Nadežda Atajeva Ukraina misjonikeskusest ning Kaitseväe Staabi- ja Sidepataljon.

Jõuluürituse korraldanud Oleviste hoolekanne toetab aastaringselt Tallinnas Koplis asuva Sepa tänava supiköögi käigushoidmist ja seda ettevõtmist on kõigil võimalik toetada annetades Oleviste koguduse arvele EE91 1010 2200 2598 4010.

Head Uudised GoodNews