1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SOS Lasteküla laste nimel! Täna toimub aasta suurim ukselt uksele aktsioon “Kevadkoputus”
SOS Lasteküla laste nimel! Täna toimub aasta suurim ukselt uksele aktsioon “Kevadkoputus”

SOS Lasteküla laste nimel! Täna toimub aasta suurim ukselt uksele aktsioon “Kevadkoputus”

SOS LastekülaTäna veedavad üle 270 Southwesterni raamatumüügi tudengi erinevates Eestimaa paikades ustele koputades ja Kohtla-Järve SOS Lasteküla ühe korteri remondiks annetusi kogudes.

„Kevadkoputuse eesmärk on koguda raha SOS Lasteküla ühe korteri remondiks Kohtla-Järvel, et juba juunis saaks SOS Lasteküla ema koos kuue lapsega uude koju kolida. Selleks vajalik summa ja eesmärk annetuspäevaks on 62 000 eurot,“ kommenteeris Kevadkoputuse korraldaja Theodor Kalju. Kevadkoputust tegeva tudengi tunneb ära SOS rinnamärgi ja plakati abil.

Igakevadine heategevusaktsioon Kevadkoputus toimub juba 11. korda ja on ühtlasi heaks ettevalmistuseks suvel Ameerikasse raamatuid müüma sõitvatele tudengitele, et panna ennast veel enne suve proovile. Southwestern Advantage on juba 1868. aastast pakkunud üliõpilastele suvist võimalust saada oma ala tipptegijate poolt põhjalik ettevõtlus- ja müügikoolitus ning seejärel veeta suvi Ameerikas reisides, ukselt uksele hariduslikke raamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.

Eelmisel kevadel kogusid raamatumüüjad Kevadkoputuse ühe annetuspäevaga 40 000 eurot, mida kasutati SOS Lasteküla peremajade remonditöödeks.

„Kevadkoputuse aktsioonil on meie jaoks väga oluline tähendus,“ ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Ettevõtlikud ja suure südamega noored viivad sel päeval paljudesse Eesti peredesse teadmise, idee ja mõtte, kuidas aidata neid, kes ise enda eest seista ei jõua. Noored, kes eestimaalaste ustele koputavad, usuvad, et väikesest teost saab alguse midagi suurt ning ühisel jõul on võimalik korda saata imesid. Oma suure unistuse täitumist ootavad ka need kuus last, kes tänu noortele sel suvel oma koju kolivad.“

Inimesed, kelle ukseni tudengid reedese aktsiooni raames ei jõua, kuid kes soovivad aidata, saavad projekti toetada tehes ülekande SOS Lasteküla Ühingule EE062200221001178590, külastades SOS Lasteküla kodulehte või helistades annetusnumbritele 900 66 90 (5€), 900 66 80 (10€), 9006670 (25€).

SOS lastekülad ja noortekodud on täna koduks üle 200 vanemliku hooleta lapsele, kelle eest hoolitsevad SOS perevanemad. Sel suvel avatakse Kohtla-Järve SOS Lasteküla, kus oma kodu ja ema saab kokku neli uut peret ehk 24 last.

Kevadkoputus

Head Uudised GoodNews