1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Südamega laste heaks! Lastekodulapsed said üle 2200 euro väärtuses uusi jalanõusid
Südamega laste heaks! Lastekodulapsed said üle 2200 euro väärtuses uusi jalanõusid

Südamega laste heaks! Lastekodulapsed said üle 2200 euro väärtuses uusi jalanõusid

Jaanus Mäe ja Marin Lamesoo jalanõusid viimas
Foto: Kristi Vaikmets (Fotokaader OÜ)

19. augustil toimus #GORUNTARTU Skechersi Suvejooks, mille üheks eesmärgiks oli lisaks tervisespordi edendamisele teha üks heategu: koos jooksust osavõtjatega koguda raha Tartu Perekodu Käopesa 36 kasvandiku jalavarude uuendamiseks. Heade inimeste kaasabil kogunes ülla eesmärgi täitmiseks 426,46 eurot ning ülejäänud summa annetas enda poolt Skechersi brändi maaletooja Fifaa AS, et kõik puudust tundvad lapsed saaks endale uued ja mugavad jalanõud jalga. Septembri viimasel nädalal toimus meeleolukas jalanõude üleandmine ning see päev oli täis rõõmu ja naeru.

„Skechersi Suvejooksu eesmärk on edendada rahvasporti. 1316 osavõtjast 516 olid lapsed – seega on tervislikku eluviisi maast madalast harrastavad põlvkonnad peale kasvamas ja selle üle on meil väga hea meel,“ lausus Skechersi Suvejooksu peakorraldaja ning MTÜ Treenitus juhatuse liige Jaanus Mäe. „Meele tegi rõõmsaks, et meie jooksudest osavõtjad on suure südamega ja tulid meie heategevusliku mõttega kaasa. Näiteks meie jooksudel pidev osaleja Jaanus Ruut panustas lausa 100 euroga,“ oli Jaanus Mäe saadud tulemustega rahul.

Foto: Kristi Vaikmets (Fotokaader OÜ)

SA Tartu Perekodu Käopesa on üles ehitatud tänapäevaselt perekodude stiilis. Heategevuslikus projektis osalesid Käopesa neli perekodu, kus kõige noorem kasvandik oli 3- ning vanim 23-aastane. Lastele jagati 2225 euro väärtuses jalanõusid ning jalanõude valik oli tehtud nende vajadusest lähtuvalt (kes vajas uusi spordijalatseid, kes kooli või lasteaeda sisejalanõusid). Selleks et kõigi vajadused saaksid rahuldatud, kattis kogunenud annetustest puudujääva summa Skechersi brändi maaletooja Fifaa AS. „Skechers on bränd, mis väärtustab häid algatusi, ning meil oli rõõm anda panus ka omalt poolt. Me kõik väärime ju uusi ja mugavaid jalanõusid, milles tunneme end hästi. Asenduskodulapsed ei tohiks olla siinkohal erandiks,“ nentis Skechersi brändijuht Marin Lamesoo.

Käopesa kasvandik kallistab tänutäheks Skechersi brändijuhti Marin Lamesood
Foto: Kristi Vaikmets (Fotokaader OÜ)

Üheskoos Skechersi Suvejooksu korraldajaga käidi jalanõusid üle andmas septembri viimasel nädalal. Paljud Käopesa Perekodu lapsed olid veel koolis, huviringis või trennis ning neid jäid uued jalanõud üllatusena koju ootama, ent parasjagu kodus olnud laste siiras rõõm uute jalanõude üle oli südantsoojendav. Koos prooviti uusi mugavaid Skechersi jalanõusid jalga, söödi kringlit ja mängiti. „4-aastane Kristjan (nimi muudetud lapse heaolu silmas pidades) kepsutas ringi ning kuulutas kõigile, et temal on sünnipäev, sest tavalistel päevadel ju kingitusi ei tehta,“ jagas Marin selle kohtumise toredat seika. Vaata meeleolukast päevast pilte galeriist (alaealiste laste näod on seadusest tulenevalt ning nende endi huvides varjatud).

Head Uudised GoodNews