1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KANAL 2 I „Südamesoov“ räägib loo naisest, kes ootab juba kolmandat elupäästvat doonorneeru
KANAL 2 I „Südamesoov“ räägib loo naisest, kes ootab juba kolmandat elupäästvat doonorneeru

KANAL 2 I „Südamesoov“ räägib loo naisest, kes ootab juba kolmandat elupäästvat doonorneeru

Täna kell 20.00 toob Kanal 2 saade „Südamesoov“ vaatajateni loo vaprast Jaanikast, kelle raske tervisemure seab piire tema igapäevaelu toimetustele. Haigusest hoolimata aitab ta saatusekaaslasi ning on toeks oma kaaslasele, kel on diagnoositud sama haigus.

Foto: Kanal 2

Jaanikal diagnoositi juba väga varajases nooruses diabeet. 21-aastaseks saades oli raske haigus tema keha nii palju kurnanud, et tal oli välja kujunenud neerupuudulikkus. Aasta hiljem siirdati talle esimene elupäästev doonorneer. Tädipojalt saadud neer töötas vaid viis aastat, misjärel tuli iga päev dialüüsis käia ja uut elundit ootama hakata.

Foto: Kanal 2

Kolm aastat hiljem õnnestus Jaanikal saada ka teine doonorneer, mis kinkis talle kvaliteetse elu tervelt üheksaks aastaks. Just tema enda olukord ja raske haigus suunasid ta varakult meditsiini õppima, et teisi oma teadmistega aidata. Kui alguses tegi ta tööd suhkruhaigetega, siis nüüdseks on ta juba aastaid vedanud Neeruhaigete Liitu ning nõustab vajadusel ööpäev läbi inimesi, kes peavad aastaid elupäästvate dialüüsimasinate abil elama ja uut neeru ootama.

Foto: Kanal 2

Jaanika teab, mida selline elu tähendab, sest ka ta ise on nende masinate külge aheldatud ligi kümme tundi ööpäevast.

Foto: Kanal 2

Kuigi „Südamesoov“ ei saa täita Jaanika suurimat soovi leida uus neer, soovime koos lähedastega tunnustada tema
uskumatut ja ennastsalgavat panust teiste aitamisel ning paneme õla alla, et anda talle võimalus tegeleda oma hobiga, mis on üks vähestest tegevustest, mida ta teha saab.

Südamesoov on Kanal 2s täna kell 20.

Head Uudised GoodNews