1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SÜGAV KUMMARDUS KÕIGILE HEATEGIJATELE! Tänu heategijatele leidis 2015.aastal SOS Lastekülas kodu 64 uut last
SÜGAV KUMMARDUS KÕIGILE HEATEGIJATELE! Tänu heategijatele leidis 2015.aastal SOS Lastekülas kodu 64 uut last

SÜGAV KUMMARDUS KÕIGILE HEATEGIJATELE! Tänu heategijatele leidis 2015.aastal SOS Lastekülas kodu 64 uut last

Uute laste saabumine on perevanematele suureks väljakutseks
Uute laste saabumine on perevanematele suureks väljakutseks

Tänu headele annetajatele sai SOS Lasteküla lõppeval aastal pakkuda turvalist ja armastavat kodu 64 uuele lapsele. Kõige pisem neist on poole-aastane tüdruk, kes vajab väga SOS ema hoolitsust ja hellust. Uute laste saabumine on perevanematele, aga ka lasteküla tugitöötajatele suureks väljakutseks.

Usaldava ning armastava keskkonna loomine nõuab aega, pühendumist, ennekõike aga palju armastust. Samuti nõuab see rahalist tuge, mistõttu vajab SOS Lasteküla paljude heade annetajate abi. Lastekülas kasvab hetkel 200 last. Samuti on SOS Lasteküla võtnud vastutuse aidata SOS peretugevdus- ja haridusprogrammi pea 600 abivajavat last.

Pingutused JUURU SOS LASTEKÜLAS on hakanud vilja kandma

Juuru SOS lasteküla on SOS pere liige olnud juba aasta. Tänaseks on kõik viis Juuru peremaja koduks lastele ning enamikes majades hoolitsevad laste eest SOS emad. Iga uus olukord toob kaasa muutusi, mida tuleb ellu viia hoolivalt, tasa ja targu. SOS ema igakülgne tugi ning teadmine, et ema on lapse jaoks alati olemas, loob tasapisi kindlustunde ja hingerahu. Esmakordselt kõlas sel aastal Juuru SOS peremajades ja aias laste hõikeid „Ee-maa!“. Jätkuvalt on aga vaja teha palju tööd, et majad muutuksid kodudeks.

Esmakordselt kõlas sel aastal Juuru SOS peremajades ja aias laste hõikeid „Ee-maa!“.

PÜSIANNETUSED annavad peredele hädavajaliku kindlustunde

Lapsi ei saa kasvatada kampaania korras ja seepärast on iga püsiannetaja SOS Lasteküla jaoks kulla väärtusega. SOS Lasteküla 3082 suure südamega püsiannetaja igakuine väike, aga stabiilne toetus, annab SOS Lastekülale ja SOS perevanematele olulise kindlustunde, et SOS Lasteküla saab pakkuda lastele püsivalt nende suureks kasvamiseni armastavat ja turvalist kodu.

Püsiannetajad aitavad kaasa, et igal lapsel oleks SOS ema ja soojad ning korras kodud. Samuti on püsiannetajatel oluline panus, et laps saaks tegeleda mõne hobiga, tähistada sünnipäevi, osaleda klassiekskursioonidel, käia mõnel korral aastas perega väikesel väljasõidul nt muuseumis või loomaaias. Loodame, et algaval aastal on SOS Lastekülas veel rohkemate püsiannetajate tugi, sest seda rohkemaid lapsi saab SOS Lasteküla aidata.

Üheskoos annetajatega jagasime pea 800 lapsele JÕULURÕÕMU

Nagu kõikide laste, on ka SOS Lasteküla laste jaoks jõulud väga eriline aeg. SOS emadega õpitakse paki lunastamiseks lastelaule ja -salme. Pea iga laps paneb oma jõulusoovi südamevärinal paberile – kas siis joonistuse võib SOS ema-isa abil püüdlike varesejalgadega. Lapse soovi taga on peidus tema lugu. Väike Oskar soovis sel aastal suurt sinise kastiga autot, millega ta saab oma mänguklotse ühest toast teise transportida. Just selline vahva kastiauto oli poisi vanaisal, kes lubas ka Oskaril aega-ajalt oma süles autot juhtida. Aitäh kõigile, kes annetasid laste kingitusteks 6059 eurot. Suur aitäh kõigile, kes tegid jõulude ajal SOS Lasteküla perede heaks annetuse.

Väike Oskar soovis sel aastal suurt sinise kastiga autot, millega ta saab oma mänguklotse ühest toast teise transportida
Väike Oskar soovis sel aastal suurt sinise kastiga autot, millega ta saab oma mänguklotse ühest toast teise transportida

Lastel on võimalus saada osa HUVIHARIDUSEST ja hädavajalikku tuge abiõpetajatelt

SOS emad-isad, abiõpetajad ja erialaspetsialistid tegelevad lastega iga päev, et muuta nende tulevik paremaks. Samuti püütakse neid erinevate sportmängude, muusika ja muude hobidega tegelema suunata. Hobid arendavad ja aitavad lapses kuhjunud pingetel ning emotsioonidel välja tulla. Teadmine, et ka tema võib milleski hea olla, suurendab lapse eneseusku, mis asenduskodulastel kergesti kõikuma lööb. Koolikampaania raames annetati 47 447 eurot, mis teeb 237 eurot lapse kohta. Tänu annetustele on 200 lapsel võimalus käia trennis ja tegeleda mõne hobiga, saada vajalikud koolitarbed ja vajadusel ka abiõpetajate tuge. Laste huviharidusse annavad ka SOS Lasteküla püsiannetajad suure panuse.

Hobid arendavad ja aitavad lapses kuhjunud pingetel ning emotsioonidel välja tulla.
Hobid arendavad ja aitavad lapses kuhjunud pingetel ning emotsioonidel välja tulla.

Olulised REMONDITÖÖD külades ja noortekodudes

Südamlik aitäh kõikidele, kes SOS Lasteküla lapsi 2015. aastal toetasid! Heategijate olemasolu ja toetus annab SOS Lastekülale julgustunnet uuele aastaringile lootusrikkalt vastu minna.Remondikampaaniaga annetatud 61 711 euroga oleme saanud teha vajalikke remonditöid 28 peremajas ja 2 noortekodus. Eelmisel suvel värviti üle Keila lasteküla 20 aastat tagasi ehitatud peremajade fassaadid, samuti soojustati ja parandati peremajade katuseid, hooldati küttesüsteeme, remonditi noortekodude eluruume, vahetati välja osade lastetubade kulunud tapeedid jpm. Remonti aitasid teha ka kõik SOS Lasteküla püsiannetajad.

Tänu SOS Lasteküla toetajatele on lastel soojuse ja armastusega täidetud kodud ning perevanemate hool.
Tänu SOS Lasteküla toetajatele on lastel soojuse ja armastusega täidetud kodud ning perevanemate hool.
Head Uudised GoodNews