1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Sushi Cat õpetab Jaapani nädalal sushit valmistama
Sushi Cat õpetab Jaapani nädalal sushit valmistama

Sushi Cat õpetab Jaapani nädalal sushit valmistama

img_7546Saku vallas korraldatakse kord aastas Jaapani nädalat, mille raames toimuvad valla erinevates asutustes ja organisatsioonides mitmesugused tegevused ja töötoad, millest võtab osa ka Saku Päevakeskus.

Sel aastal toimuvad tegevused ajavahemikul 7.-11 november. Saku Päevakeskus soovib pakkuda maja inimestele meeldejäävat ja huvitavat Jaapani teemalist programmi läbi individuaalse lähenemise. Päevakeskuses käivad koos sotsiaalsete erivajadustega isikud, kellele pakutakse erinevaid sotsiaalteenuseid ja tegevusi nende toimetuleku soodustamiseks ja säilimiseks. Sageli ei ole päevakeskuses käivatele inimestele teiste riikide tavade ja kommete kogemine võimalik ning selletõttu on abi küsitud Jaapaniga kokku puutuvatelt firmadelt nagu sushit valmistavaltelt ja pakkuvaltelt ettevõtetelt Sushi Cat ja Sushi Plaza, Jaapani rohelist matcha teed maale toov Hi Matcha OÜ ja Kundalini joogat õpetav Joogaklubi Sattava.

Tänaseks on päevakeskusel vabatahtlike ja toetajate abil kujunenud programm, milleks on esmaspäeval teetseremoonia Hi Matchalt ning sushi valmistamine Roosikrantsi Sushi Cat`i õpetamisel, teisipäeval Jaapani keel ja kõne vabatahtliku Kai Koorti vahendamisel, kolmapäeval ikebana töötuba ja vestlustund, kus oma Jaapani-käigu muljeid jagavad Saku Gümnaasiumi äsja Tõusva Päikese Maalt õpilasvahetuselt saabunud õpilased ja õpetajad ning sushit pakub Sushi Plaza. Neljapäeval õpetatakse koduselt Jaapani toitu tegema ja reedel on taas teetseremoonia erivajadustega inimestele, mille viib läbi vabatahtlik Sille Paas. Samuti tulevad neil päevil külla erinevad Jaapaniga seotud inimesed.

img_7525

Sushibaari Sushi Cat inimesed võtavad Saku Päevakeskuses toimuvast Jaapani nädalast osa esimest korda ja 7. novembril teevad nad seal koolituse, kus inimesed ise saavad õppida sushi valmistamist. “Sushi Cat loob inimestesse kindlasti mõnusa sooja ja positiivse tunde. Üllatame maitsva Jaapani-pärase sushiga, mida on endalgi lihtne kodus valmistada,” lubab Sushi Cat`i esindaja Nelli Lusmägi. “On väga positiivne, et on olemas inimesi, kes korraldavad üritusi üllal eesmärgil teiste abistamiseks,” lisab ta.

Head Uudised GoodNews