1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Suurperede liit kinkis Liisa Pakostale esimese uuenenud perekaardi
Suurperede liit kinkis Liisa Pakostale esimese uuenenud perekaardi

Suurperede liit kinkis Liisa Pakostale esimese uuenenud perekaardi

Pildil Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap koos lasterikka perega Võrdõigusvoliniku kantseleis Foto: Andrei Ozdoba
Pildil Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap koos lasterikka perega Võrdõigusvoliniku kantseleis
Foto: Andrei Ozdoba

Eile andis Eesti Lasterikaste Perede Liit esimese uuenenud perekaardi pidulikult üle võrdõigusvolinikule ja viie lapse emale Liisa Pakostale. Võrdõigusvoliniku kantseleis aset leidnud ürituse käigus arutati peamisi Eesti suurperesid puudutavaid murekohti ning võimalusi perede toetamiseks.

Eesti Lasterikaste Perede Liit laiendas novembri teisest nädalast perekaardi saajate ringi ja soodustusi. MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on perekaart kõikidele Eesti lasterikastele peredele äärmiselt oluline. “Kui varem said kaarti taotleda vaid organisatsiooni liikmespered, siis nüüdsest võimaldame seda kõikidele Eesti suurperedele, kes on meie suurim väärtus ning keda igal sammul hinnata ja toetada,” kinnitas Aage tuleks Õunap.

“Esimese uuenenud perekaardi otsustasime kinkida just võrdõigusvolinikule Liisa Pakostale, kellel kasvab peres viis last. Perekaart on ainult üks osa meie tööst. Usume, et võrdõigusvolinik saab palju ära teha lasterikaste perede toetamiseks ja väärtustamiseks,” kinnitas Õunap.

Foto: Andrei Ozdoba
Foto: Andrei Ozdoba

Koos arutleti selle üle, millised on tänapäeva Eestis lasterikaste perede vanemate mured, eneseteostuse ja töövõimalused ning laste ligipääs haridusele. „Täna on oluline tegeleda lasteaia- ja lastehoiukohtadega, mis võimaldaks lasterikka pere vanematel tööl käia, puudega lapsega perede murede ning võimalustega teenuste kättesaadavuse parandamiseks. Üks meede, mis aitab parandada teenuste kättesaadavust lasterikastele peredele, on liidu välja töötatud perekaart,” rõhutas Pakosta.

Hetkel on perekaardi kasutajaid Eestis kokku juba üle 1600. Kõige rohkem perekaarte on väljastatud Harjumaale ja Pärnumaale, kus kasutab perekaarti pea 250 suurperet või selle liiget ning Lääne-Virumaale, kus on kaardikasutajaid ligi 200.

Praeguseks on programmiga liitunud juba 170 partnerit, kes pakuvad üle 200 erineva soodustuse üle Eesti. Teiste seas on koostööpartneriteks üle Eesti Büroomaailm, kauplus Lindex, Lensoptika, spordikeskus PopSport ja muuseumidest Eesti Politseimuuseum, Kohtla Kaevanduspark, Ants Laikmaa Majamuuseum jt. Suurperedele pakuvad erinevad soodustusi ka kohvikud ja restoranid, hotellid, lilleärid ning vee- ja mängukeskused. Samuti kehtib kõikidele Eesti suurperedele soodushind tellides ajakirju Ajakirjade Kirjastusest ning ostes tooteid internetipoodidest.

Oktoobrikuus liitus perekaardi partnerite ringiga 16 uut ettevõtet ja teenusepakkujat ning lähiajal plaanib perekaardiga liituda veel ligi 40. Suurperede liidu üks peamisi eesmärke on pidev koostööpartnerite ringi laiendamine. “Otsime kogu aeg võimalusi, kuidas suurperedele veel rohkem ja parematel tingimustel erinevaid tooteid ja teenuseid pakkuda. Koostöös vanade ja uute partneritega suudame perede heaks palju ära teha,” sõnas Liidu president Aage Õunap.

Perekaart on lasterikkale perele väljastatav magnetkaart, millega on võimalik osa saada erinevatest teenustest ja toodetest parematel tingimustel. Perekaarti saavad tellida kõik Eesti suurpered, kus on lapsi kasvamas neli ja enam. Lisainfot soodustuse, kampaaniapakkumiste, taotlemise ja muu kohta leiab perekaardi veebiaadressil www.perekaart.ee.

Head Uudised GoodNews