1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tahtejõutuuril kogutud rahaga hangiti puuetega inimestele kümme eriratast
Tahtejõutuuril kogutud rahaga hangiti puuetega inimestele kümme eriratast

Tahtejõutuuril kogutud rahaga hangiti puuetega inimestele kümme eriratast

Tänavune heategevuslik rattaaktsioon Tahtejõutuur kogus piisavalt annetusi, et kinkida erinevates Eesti paikades tegutsevatele hoolekandeasutustele ja puuetega inimeste keskustele kümme eriratast.

Uued omanikud

Suvel kolme päeva jooksul enam kui 1000 kilomeetrit läbinud rattaentusiastid ja tuuri järel annetustelefonidele helistanud inimesed soovisid kinkida keskuste klientidele ja külastajatele võimaluse nautida rattarõõme ja toimetada igapäevaseid tegemisi vähema vaevaga.

„Paljud füüsilise puudega inimesed saavad kasutada ratast kui abivahendit, mis lihtsustab nende jaoks oluliselt igapäevast liikumist. Kuid ratas kingib neile ka võimaluse omal käel või pere ja sõprade seltsis aktiivselt liikuda ja värskes õhus rattasõitu nautida,“ sõnas Tahtejõutuuri idee autor Priit Salumäe.

Annetuse abil ostetud jalgrattad jõudsid nelja erivajadustega inimeste hoolekandeasutuseni. Rattaid hakkavad kasutama Eesti Agrenska Fondi Tartumaal asuva Tammistu Perekeskuse hoole all olevad puuetega lapsed ja noored, Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja kliendid nii Põlvas kui ka Peril, sotsiaalteenustekeskuse MTÜ Iseseisev Elu Elva kliendid ja MTÜ Tugiliisu Tallinna Kakumäe keskuse kliendid.

„Tahtejõutuur aitas juba viiendat aastat inimesi, kes soovivad olla jätkuvalt füüsiliselt ja sotsiaalselt aktiivsed vaatamata sellele, et nende liikumisvõime on piiratud. Meie rattaentusiastide seltskond teab, et võimalus iga päev ratta sadulas tunde veeta on privileeg. Seetõttu väntamegi igal aastal tuuri käigus oma võimete piiril puuetega inimestele uute võimaluste kinkimiseks,“ selgitas Salumäe.

Head Uudised GoodNews