1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tallinna botaanikaaias toimub Amazonase huni kuini hõimu heategevuskontsert
Tallinna botaanikaaias toimub Amazonase huni kuini hõimu heategevuskontsert

Tallinna botaanikaaias toimub Amazonase huni kuini hõimu heategevuskontsert

30. mail kutsub Mittetulundusühing Living Gaia Estonia koostöös Tallinna Botaanikaaiaga erilisele heategevuslikule üritusele, kus saab tutvuda sügaval Amazonase vihmametsas elava Huni Kuin’ide hõimu elustiiliga. Toimub heategevuslik kontsert, loeng ja näitus, mille eesmärgiks on toetada Brasiilia vihmametsast pärit hõimurahva püüdlust säilitada kohalikku põlismetsa ning nende enda looduslähedast kultuuri ja elustiili.

Õhtu algab kell 19.00 vestlusega Txana Bane’ga, kes on Huni Kuin’ide esindaja ja hõimu üks juhtidest. Txana räägib nende traditsioonidest ja maailmavaatest ning sellest, mis neil hetkel vihmametsas toimub.

Heategevuskontserdil algusega kell 20.00 astuvad üles Huni Kuin’i hõimu esindajad, kes oma esinemisega toovad palmisaali erilise hinguse ja olemuse, viies kuulajad laulude ja lugudega rännakule otse vihmametsa südamesse. Kontserdi juhatab sisse Rändaja (Indrek Tammoja) oma lauludega.

Brasiilias toimunud suured poliitilised muutused on seadnud põlishõimud ohustatud seisu. Nende seas on ka väliskeskkonnaga seni kokku puutumata hõime. Heategevuskontserdilt saadud tuluga abistatakse Huni Kuin’idel nende põlispiirkonnas, Jordao munitsipaalalas, maavalduse ostmist.

Botaanikaaia palmimaja seintel eksponeeritud fotonäitus tutvustab Huni Kuin’ide kultuuri ja elu-olu vihmametsas. Näitus jääb avatuks kuni 31. maini.

Sissepääsu eest kontserdile ja vestlusringi on võimalik tasuda enne algust kohapeal sularahas.Üritusel osalejate arv on piiratud.

Living Gaia Estonia MTÜ on loodud selleks, et aktiivselt osaleda maailma mastaabis metsa, looduse mitmekesisuse, põlisrahvaste heaolu, puhta vee ning õhu säilimise eest. Projekt toimub koostöös Huni Kuin’i esindajate ja Living Gaia organisatsiooniga Saksamaal.

Head Uudised GoodNews