1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Täna algab heategevuslik kampaania „Nähtamatu laps“
Täna algab heategevuslik kampaania „Nähtamatu laps“

Täna algab heategevuslik kampaania „Nähtamatu laps“

Täna saab alguse MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde koostöö Kaubamajaga. Tegemist on rahvusvahelise heategevusliku projektiga „Nähtamatu laps“ (inglise keeles Invisible Child), kus igalt Tallinna ja Tartu Kaubamajast tehtud Arabia Muumi sarja toote ostult annetatakse 5 eurot MTÜle Vanem Vend, Vanem Õde. Kampaania kestab 31. augustini.

MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde tegevus on suunatud lastele, kes tunnevad ennast üksiku ja/või tõrjutuna ning vajavad täiendavat emotsionaalset tuge. Eestis tegutseb Big Brother Big Sister liikumisest inspireeritud vabatahtliku tugiisiku programm alates 1997. aastast, mil loodi Tartu Laste Tugikeskuse projekt “Vanem vend vanem õde”. Oma tegevuse laiendamiseks asutasid Tartu Laste Tugikeskuse projekti vabatahtlikud 2015. aastal eraldiseisva ühingu – MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde.

Nähtamatu laps, Ninni, on tegelane Tove Janssoni muumilugude raamatute sarjast. Ta on tüdruk, kes kardab rääkida, mängida ja naerda. Muumitrollide pere võtab Ninni enda juurde, kohtleb teda hoole ja armastusega ning nad teevad kõik, et teda julgustada. Selle tulemusena muutub tüdruk päev-päevalt nähtavamaks. Kõige viimasena muutub nähtavaks tüdruku nägu ning seda alles siis, kui ta on omandanud julguse näidata välja oma tundeid.

„Nähtamatu lapse lugu meenutab meile, kui oluline on märgata ja olla märgatud ning aktsepteerida lapsi just sellisena, nagu nad on. Kampaania eesmärk on juhtida tähelepanu lastele meie ümber, kes vajavad rohkem tähelepanu, tunnustust ja armastust“ tutvustab algava kampaania sisu Kaubamaja turundusdirektor Enel Kolk. „Tegemist on küll rahvusvahelise heategevusliku projektiga, kuid igas riigis kogutakse toetust just kohalikule lastega tegelevale organisatsioonile,“ lisab Kolk ja jätkab: „MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde missiooniks on toetada ühiskonnas sõprust ja eeskuju vajavaid lapsi ning tagada neile õigus olla ära kuulatud. Nende tegevus sobis väga hästi „Nähtamatu lapse“ projektiga ning seetõttu toetab Kaubamaja kampaaniaga just nende tegevust.“

„Tihti on asenduskodus või ka peredes elavatel lastel puudu eeskujust ja n-ö toetavast õlast ning just seda meie vabatahtlikud vanemad vennad ja õed pakuvadki.“ Räägib MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde arengujuht Hanna Kriiska. „Selles mõttes on väikese Ninni lugu väga õpetlik – selleks, et meist kasvaksid terve enesehinnangu ja tugeva mina-pildiga inimesed, kes julgevad elada ning kasutada oma potentsiaali täiel määral, vajame me kõik tuge, armastust, hoolt ja sõprust. Loodame, et tänu „Nähtamatu laps“ projekti toetusele saame kaasata rohkem vabatahtlikke, kes saaksid olla vanemaks vennaks või õeks veelgi rohkematele lastele,“ lisab ta.

Kampaania „Nähtamatu laps“ kestab Tallinna ja Tartu Kaubamajas ning Kaubamaja e-poes 1.juunist 31.augustini, mil ostes Arabia Muumi sarja tooteid, annetatakse igalt ostult 5 eurot MTÜle Vanem Vend, Vanem Õde.

Head Uudised GoodNews