1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Täna algab “Kuula, palun!” kontsertsarja 12. hooaeg
Täna algab “Kuula, palun!” kontsertsarja 12. hooaeg

Täna algab “Kuula, palun!” kontsertsarja 12. hooaeg

Täna algab_Kuula, palun_kontsertsarja 12. hooaegHeategevuslik kontserdisari “Kuula, palun!” alustab 12. hooaega, et aidata Maarja Küla elanikel külaelu edendada. Tänavune hooaeg on pühendatud Ivo Linna loomingule läbi aastate, mida esitavad publikule üheskoos armastatud lauljaga Eesti näitlejad.

Tänavused kontserdid toimuvad 28. oktoobril Tartus ning 4. novembril Tallinnas.

Läbi aastate Maarja Küla toetuseks enam kui 130 tuhat eurot kogunud “Kuula, palun!” kontserti korraldatakse juba teist aastakümmet järjest ning tegemist on Eesti muusikaajaloo ühe pikima ürituste sarjaga. Kontserdi korraldaja Jaanus Kukk rääkis, et kui esimesed kümme aastat pakkus formaat näitlejatele repertuaari vabavalikut, siis eelmisel aastal alustati uue lähenemisega.

“Nimelt keskendume nüüd konkreetse muusiku või muusikalise kollektiivi loomingule. Näiteks eelmisel aastal põhines kontsert Lenna Kuurmaa, Märt Avandi ja puhkpillikvinteti Reval Wind ühisel kontsertkaval. See aasta aga võtsime ette rahvalemmiku Ivo Linna repertuaari, mis on nii lai ja mitmekesine, et Tallinna ja Tartu on tulemas tõesti põnevad muusikaõhtud,” selgitas Kukk.

Kontsertidesarja pikaaegse toetaja Olympic Casino tegevdirektor Aigar Haini sõnul on ettevõte panustanud Maarja Küla arengusse juba pikka aega.

“Kontserdi “Kuula, palun!” abil kogutud vahendid on läbi aastate aidanud sisustada külaelanike vaba aega ning korraldada erinevaid teraapiaid, kuid mitte ainult, sest eelkõige just nende toetuste kaudu on alus pandud ka paljudele uutele ettevõtmistele, mis tagavad küla pideva ja eduka arengu,” nentis Aigar Hain.

Maarja Küla juhataja Ly Mikheimi sõnul tänavuse kontserdi abil kogutud vahendid lähevad Aiandusmaja ehitamiseks.

“Me teeme juba kuus aastat koostööd Räpina Aianduskooliga ning erivajadustega noorte kursused töötavad just Maarja Külas. Tänu sellisele koostööle ja uuele Aiandusmajale saame tagada meie elanikele juba varakevadest vitamiinirikka toidulaua – omakasvatatud sibul, salat ja maitsetaimed. Lisaks sellele saame tomatite ja kurkide taimed ette kasvatada ning hiljem kasvuhoonetesse istutada,” rääkis Ly Mikheim.

Tänavused kontserdid toimuvad 28. oktoobril kell 19.00 Tartus Vanemuise teatri suures majas ning 4. novembril kell 19.00 Tallinnas Vene Kultuurikeskuses.

Maarja Küla toetuspiletid on müügil Piletilevi ja Piletimaailma müügikohtades üle Eesti ning Vanemuise ja Vene Kultuurikeskuse kassades.

Head Uudised GoodNews