1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Täna jõudis Poola-Ukraina piirile 1000 Eestis spetsiaalselt ukrainlastele toodetud magamiskotti 
Täna jõudis Poola-Ukraina piirile 1000 Eestis spetsiaalselt ukrainlastele toodetud magamiskotti 

Täna jõudis Poola-Ukraina piirile 1000 Eestis spetsiaalselt ukrainlastele toodetud magamiskotti 

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Kaitseministeeriumi asutatud Riigikaitse Edendamise Sihtasutus andis täna Poola-Ukraina piiril üle kriitilise varustuse, mida palus Ukraina Rahvuskaart. Tegu on üheksanda saadetisega alates sõja algusest.

Suurima osa saadetisest moodustas 1000 magamiskotti, mis toodeti Eestis Riigikaitse Edendamise Sihtasutuse tellimusel Wendre ASis. Magamiskottide siltidele ning pakenditele lisati ka pöördumine „For Ukrainian heros from Estonia“. Lisaks anti ukrainlastele üle 279 paari saapaid, 21 generaatorit, 25 akujaama, 2 satelliittelefoni, 18 erineva funktsionaalsusega binoklit ning monoklit, termoseid, termopesu ning meditsiinivahendeid.

Foto: Kaur Orgusaar

Seekordse saadetise fookuses oli Ukraina Rahvuskaardi küsitud varustus, et tagada nende võitlusvõime säilimine talvistes tingimustes. Saadetis viidi kaubikutega Eestist Poola-Ukraina piirile, kuhu tulid vastu Ukraina piirkondlikud kaubanduskojad, kes viivad abi otse rindepiirkonda. Seni on annetuskampaania raames viidud Ukrainasse ravimeid, meditsiiniseadmeid ning muud varustust 2.6 miljoni euro eest.

Ukraina heaks saab annetusi teha Riigikaitse Edendamise Sihtasutuse kaudu maksuvabalt ja piiranguteta. Juriidilised isikud ei pea sihtasutusele tehtud annetust eraldi deklareerima. Füüsilistele isikutele tagastab maksuamet annetustelt tulumaksu järgmise aasta tuludeklaratsiooni alusel.

ANNETADA SAAB:  

  • Pangaülekandega
    Makse saaja: RIIGIKAITSE EDENDAMISE SA
    Swedbank: EE162200221078603616
    Selgitus: Toetus Ukrainale  
  • Helistades annetustelefonidele
    900 1380 – 10 €
    900 2380 – 25 €
    900 3380 – 50 €
  • Rohkem infot kampaania kohta leiab Riigikaitse Edendamise SA koduleheküljelt SIIT!
Head Uudised GoodNews