1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TÄNA! „Kodutunne“ ulatab abikäe Abhaasia sõja eest põgenenud suurperele
TÄNA! „Kodutunne“ ulatab abikäe Abhaasia sõja eest põgenenud suurperele

TÄNA! „Kodutunne“ ulatab abikäe Abhaasia sõja eest põgenenud suurperele

kodutunne-3-10-2Ilda ja Aleksandr kolisid Eestisse paarkümmend aastat tagasi Venemaalt, Tšernobõli tuumajaama radiatsioonipiirkonnast. Enne seda kurba kanti elasid nad Abhaasias, kust tuli pageda sõja eest. Nüüd on 25 aastat õnnelikus abielus olnud paaril viis last ja kodu Audru vallas. Just sinna viib täna kell 20:30 ka Kanal 2 „Kodutunde“ saade.

Tänane „Kodutunde“ saade näitab, kui oluline on kokkuhoidmine ja usk õnne võimalikkusesse. Audrus elavad Ilda ja Aleksandr on hakkama saanud vaatamata saatuse keerdkäikudele. Abhaasia sõja eest põgenemine ja Tšernobõli katastroofi tagajärgedega hakkama saamine pole nende usku murdnud. Ega seegi, et paari viiest lapsel on mitmel tõsised tervisemured ja kuigi meditsiiniliselt pole seda kinnitatud, usub Ilda, et need mured on seotud just pere Tšernobõli-piirkonna eluga.

Tubli ja töökas pere on end sisse seadnud Pärnumaale. Kui Ildal oli eesti keel siia tulles juba suus, siis Aleksandr on selle ära õppinud siin elades. Eestisse saabudes oli perekonna suurimaks unistuseks oma maja ja selle nad endale ka leidsid. Ent maja on vana, kaev kasutuskõlbmatu ja pesemisvõimalused kasinad. „Kodutunne“ võttis südameasjaks pere elamistingimuste parandamise.

„Kodutunne“ on Kanal 2 ekraanil täna kell 20:30, kohe pärast komöödiasarja „Köök“.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews