1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tudengid kogusid aktsiooniga “Kevadkoputus” rekordilise summa SOS Lastekülale
Tudengid kogusid aktsiooniga “Kevadkoputus” rekordilise summa SOS Lastekülale

Tudengid kogusid aktsiooniga “Kevadkoputus” rekordilise summa SOS Lastekülale

Foto: SOS Lasteküla

5. mail koputasid suveks USAsse hariduslikke raamatuid müüma sõitvad tudengid üle Eesti kodude ustele ja kogusid annetusi Kohtla-Järve SOS Lasteküla ühe korteri remondiks. Kokku annetati heategevuslikul eesmärgil ühe päeva jooksul ligi 50 000 eurot.

Rohkem kui 270 Southwestern Advantage´i suveprogrammis osalevat tudengit kogusid annetusi Tallinnas, Tartus ning mujal Eesti linnades, aga ka näiteks Hiiumaal.  Erinevates piirkondades annetati sularahas 34 506, annetustelefonide kaudu 14 155 ning SOS Lasteküla kontole kanti 575 eurot.

„Oleme Southwesterni noortega koostööd teinud pikki aastaid, kuid tänavune tulemus on rekordiline ning ületab kõiki varasemaid. Südamlikud tänusõnad lahketele eestimaalastele, kes avasid sel päeval oma kodude uksed ning südamed, et aidata kuuel lapsel kolida oma unistuste koju. Täna saame kindlalt väita, et suvel nende laste unistus täitub,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro.

„See on imetore, et Eestis on nii palju heatahtlikke ja lahkeid inimesi. Iga inimese panus eraldi võib tunduda väike, kuid kõikide annetajate ühise jõuga olime võimelised saavutama midagi väga suurt. Ma olen väga uhke, et saime aidata kaasa laste suure unistuse täitumisele,“ ütles Karmen Tigas, üks reedel ukselt uksele annetusi kogunud tudengitest.

Kevadkoputuse aktsiooni eesmärk oli ühe päevaga koguda kokku 62 000 eurot, mis läheb maksma ühe korteri remontimine Kohtla-Järvel.

Inimesed, kelle ukseni tudengid reedese aktsiooni raames ei jõudnud, kuid kes soovivad aidata kokku saada remontimiseks vajaminev summa, saavad projekti toetada, külastades SOS Lasteküla kodulehte.

SOS lastekülad ja noortekodud on täna koduks üle 200 vanemliku hooleta lapsele, kelle eest hoolitsevad SOS perevanemad. Sel suvel avatakse Kohtla-Järve SOS Lasteküla, kus oma kodu ja ema saab kokku neli uut peret ehk 24 last.

Head Uudised GoodNews