1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ukraina lastele korraldatakse Eesti jõulukombeid tutvustav lastepidu
Ukraina lastele korraldatakse Eesti jõulukombeid tutvustav lastepidu

Ukraina lastele korraldatakse Eesti jõulukombeid tutvustav lastepidu

Eesti lionsid korraldavad siin elavatele Ukraina lastele Eesti rahvuslikus stiilis jõulupidusid, et tutvustada meie jõulukombeid ja tuua sära laste päevadesse. 11. jaanuaril kell 9.45 kogunevad Ukraina lapsed Eesti Vabaõhumuuseumisse meie jõulukombeid tutvustavale lastepeole “Jõulurõõmu Ukraina lastele.”

Eesti Lionspiirkonna kuberneri Alar Rästa sõnul on ülivajalik pakkuda Eestis olude sunnil endid sisse seadnud Ukraina perede lastele võimalust osa saada meie jõulutraditsioonidest. Jõulud on meie rahvakommetes väga oluline periood, seetõttu on oluline ka ukrainlastele meie jõulukommete tutvustamine koos kingipakkide jagamise ja jõuluvanaga.

11. jaanuaril toovad vabaõhumuuseumis jõulurõõmu Ukraina lastele Eesti Lionspiirkonna esimese regiooni lionsklubid.

Eesti Lionspiirkonna regiooni juht Toomas Sepp tõdeb, et vabaõhumuuseumisse on kutsutud 432 Lilleküla Gümnaasiumi Räägu tänava Ukraina lastele mõeldud kooli esimese kuni kuuenda klassi last. Lionsklubid korraldavad laste kohaletoomise ja vahva jõuluteemalise programmi koos Vabaõhumuuseumiga.

Lionsklubi Tallinn Reval president Maire Novik täpsustab: “Vabaõhumuuseumis liigutakse gruppidena tarest taresse, kus toimuvad mängud ja töötoad. Kohale on lubanud tulla jõuluvana koos jõulusokuga, et lastele kingitusi jagada. Lapsed saavad esineda, lugeda luuletusi ja teha koos jõulumehega pilti. Oma soovid saavad lapsed jätta selleks otstarbeks püstitatud soovide puule. Kolu kõrtsi ees on ootamas kuum supp ja jook ning magus kringliamps.“

Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Eesti lionsid usuvad, et ukrainlaste võitlus on võitlus Euroopa ja meie kodude püsimajäämise eest ning siin ei saa keegi jääda kõrvaltvaatajaks. Me peame aitama siin elavaid Ukraina lapsi, et meie lapsed saaksid elada rahus ja oma kodus.

Lionsklubide Eesti piirkond on suurim heategevusorganisatsioon Eestis, kuhu kuulub 1200 liiget. Kokku tegutseb Eesti erinevates piirkondades 60 lionsklubi.

Praegu on lionsite heategevusfookuses, lisaks Ukraina sõjapõgenike lastele jõuluürituse korraldamisele, ka Ukrainas varjendites tegutsevatele lasteasutustele elektrigeneraatorite hankimine.

Head Uudised GoodNews