1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VÄGEV I Annetamistalgud tõid „Ma armastan aidata“ organisatsioonidele 93 248 eurot annetusi
VÄGEV I Annetamistalgud tõid „Ma armastan aidata“ organisatsioonidele 93 248 eurot annetusi

VÄGEV I Annetamistalgud tõid „Ma armastan aidata“ organisatsioonidele 93 248 eurot annetusi

Eilsetel annetamistalgutel „Ma armastan aidata“ annetuskeskkonnas osales 2307 annetajat, kes toetasid heategevusorganisatsioone kokku 53 248 euroga. Swedbank lisab annetustele 40 000 eurot juurde, seega koguannetuseks on 93 248 eurot.

“Kunagi varem pole meie annetuskeskkonnas ühe päeva jooksul nii palju annetusi tehtud kui eile – sündis uus rekord,” rääkis Swedbanki toetustegevuste juht ja annetuskeskkonna “Ma armastan aidata” üks eestvedajatest Merje Klopets. “Kuigi algselt lubas Swedbank eilseid annetusi 30 000 euroga võimendada, otsustasime omapoolse võimenduse tõsta 40 000 eurole. Nii täname iga eilset heategijat ja ühtlasi saavad annetuskeskkonna organisatsioonid veel enam olulisi muutusi korda saata.” Võimendus jaguneb heategevusorganisatsioonide vahel proportsionaalselt vastavalt sellele, kui suure osakaalu annetustest üks või teine organisatsioon selle päeva jooksul kogus.

Inimesed annetasid kõige enam Eesti Toidupangale, Eesti Vaegkuuljate Liidule, Saaremaa Lemmikloomade Turvakodule ja Heateo Sihtasutusele. Kõige suuremad ühekordsed annetused olid 10 000-eurone (Toidupangale) ja 3000-eurone annetus (Heateo Sihtasutusele). Swedbank kannab organisatsioonidele oma osa annetusest üle lähinädalatel.

Annetamiskultuuri edendamine on Swedbanki ja Heateo Sihtasutuse loodud “Ma armastan aidata” annetuskeskkonna eesmärk olnud algusest peale ja tänagi leiab iga huviline keskkonnas oleva enam kui 50 organisatsiooni seast endale südamelähedase. Aastate jooksul on Eesti inimesed läbi „Ma armastan aidata“ annetuskeskkonna andnud heategevusorganisatsioonidele hoogu üle 2,4 miljoni euroga. Rohkem infot leiab www.armastanaidata.ee.

Annetamistalgud toimusid Eestis rahvusvahelise Giving Tuesday eeskujul. Eile korraldati üle maailma kampaaniaid ning üritusi, et leida uusi annetajaid, tugevdada sidet olemasolevatega ning edendada annetamiskultuuri laiemalt. Eestis veab talguid eest Vabaühenduste Liit koostöös Vabariigi Presidendi Kantselei ja maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga.

Head Uudised GoodNews