1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vägev! Leonhard Lapin kingib laadalistele oma pilte
Vägev! Leonhard Lapin kingib laadalistele oma pilte

Vägev! Leonhard Lapin kingib laadalistele oma pilte

Luige vanavara- ja käsitöölaat toimub pühapäeval, 30. septembril Tallinna lähistel Luigel juba 10. korda. Tähtpäeva puhul lubas laada alaline külastaja Kunstiakadeemia emeriitprofessor Leonhard Lapin kinkida laadalistele mõned oma tööd.

Leonhard Lapini sõnul on sellised laadad hea võimalus leida oma kunstiteoste jaoks materjali.  Arhitekt, kunstnik ja kirjanik Lapin täpsustab: “Tegelen küll peamiselt maalimise ja graafikaga, aga loon ka arhitektoone ja ruumilisi objekte, mille tarvis taaskasutan erinevaid materjale. Laatadel olen leidnud dokumenditorusid, miinihülsse, vanade kellade detaile ja palju põnevat aga samas ka oma töös vajaminevaid vahendeid nagu metalljoonlaudu ja muud kunstniku töös kasutatavat.”

Taaskasutatud vanavarast loodud arhitektoonid olid väljas ka Lapini KUMU-s toimunud juubelinäitusel. Laadakorraldaja Rene Noni lisab: “Kui vana maja kuuri- või pööningunurgas vedeleb huvitavaid vanu esemeid, tasub nenedega alati laadale tulla. Just need päevi näinud asjakesed võivad olla trendikas retro või koguni Eesti kunsti klassika.”

Leonhard Lapin eksperimenteerijana üllatab ka seekord kunstihuvilisi. Kui ta leiab Luige vanavara- ja käsitöölaadalt oma kunstiteoses kasutamiseks sobiva huvitava eseme, siis kingib ta müüjale vastutasuks oma pildi koos pühendusega. Lisaks sellele loosib laadakorraldaja ühele õnnelikule piletiostjale samuti Lapini pildi. Seega saab iga laadaline osaleda kunsti loomisprotsessis ja on võimalus saada ka väärtusliku kunstiteose omanikuks.

Veel rääkis kunstnik, et talle meeldib vanavara- ja käsitöölaat just seepärast, et tema huviala on rohkem vanavara, aga kaasa on suur käsitööhuviline, kes peab ühtlasi lugu kodumaisest toidukraamist – seega on laat hea võimalus koos mõnusalt pühapäeva veeta.

Head Uudised GoodNews