1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vägev värk! Teatejooks pani õla alla Haapsalu ratastoolikasutajate tegevuspargi toetuseks
Vägev värk! Teatejooks pani õla alla Haapsalu ratastoolikasutajate tegevuspargi toetuseks

Vägev värk! Teatejooks pani õla alla Haapsalu ratastoolikasutajate tegevuspargi toetuseks

Haapsalus valmistutakse ratastoolikasutajatele kohandatud tegevuspargi avamiseks. Park antakse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse külastajate ning linnaelanike ja -külaliste kasutusse.

Tegemist on olulise lisavõimalusega nendele inimestele, kes õnnetu juhuse või haiguse tõttu vajavad liikumiseks ratastooli. Pargi atraktsioonid aitavad nii väikestel kui ka  täiskasvanud ratastoolikasutajatel tunda rõõmu värskes õhus liikumisest. Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse taastusravipatsientidele pakub tegevuspark uusi võimalusi mitmekülgsemateks ja huvitavamateks treeninguteks.

Ratastoolikasutajate tegevuspargi rajamiseks koguti raha erinevate heategevusprojektidega. Teiste hulgas kutsus pargi toetuseks annetusi tegema 10. mail toimunud Teatejooks, mis 12 000 osalejaga on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus.

„Tänavune Teatejooks kogus annetustena 3000 eurot, mille eest soetati  parki juurde üks lisaatraktsioon,“ ütles Teatejooksu üks eestvedajaid Erik Pallase.

Pallase lisas, et Teatejooksu korraldajad on hoidnud ratastoolikasutajate tegevuspargi rajamise toetusvõimalust silmis alates sellest ajast, kui pargi rajamise idee ligi kümme aastat tagasi esimest korda Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse poolt välja pakuti. Teise, aastatega kogutud summa andsid Teatejooksu korraldajad samuti üle ratastoolikasutajate tegevuspargi toetuseks.

„Lisaks tänavu kogutud annetussummale oli Teatejooksu projekt heade annetajate abiga aastate jooksul kogunud veel täiendavalt ligi 30 000 eurot, mille samuti Haapsalu ratastoolikasutajate tegevuspargi toetuseks üle andsime. Täname annetajaid ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse eelmist juhti Zemfira Tammikut, kes pargi rajamise idee välja pakkus ning keskuse tänast juhti Priit Eelmäed, kelle eestvedamisel ratastoolikasutajatele kohandatud tegevuspark valmis,“ ütles Erik Pallase.

Teatejooksud liikumisvõime kaotanud laste toetuseks jätkuvad. 2019. aastal 9. mail toimub Teatejooks juba 14. korda. Annetada on võimalik aastaringselt, helistades heategevusnumbrile 900 7777, mille kõne hind on 7 eurot või teha www.teatejooks.ee veebilehe kaudu annetus heategevuskontole.

Ratastoolikasutajate tegevuspark asub Haapsalu promenaadi ääres. Park avatakse reedel, 24. augustil kell 11.00.

Head Uudised GoodNews