1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond „Kingitud Elu“ toetab 19-aastase tudengi võitlust vähiga
Vähiravifond „Kingitud Elu“ toetab 19-aastase tudengi võitlust vähiga

Vähiravifond „Kingitud Elu“ toetab 19-aastase tudengi võitlust vähiga

Vähiravifond „Kingitud Elu“ toetab 55-aastase pereisa võitlust vähigaHille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ nõukogu annab välja järjekordse toetuse. Fondist saab sel korral hädavajalikku abi 19-aastane tudengineiu, kes vajab kõhu eesseina fibrosarkoomi raviks ravimit Votrient.

„Mõistes, mida tähendab perekonna ühe liikme võitlus vähiga, on mul hea meel, et fond saab järjekordse abivajaja elu natukegi kergemaks teha,“ ütles Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ nõukogu esimees Toivo Tänavsuu. „Käesolev juhtum tõestab taas, et fond on tänases Eestis hädavajalik. Eriliseks teeb patsiendi tema noorus – samuti Haigekassa jäikus mitte toetada isegi nii noore ja ühiskonnale veel palju kasu tuua võiva inimese ravi.“

„Teeme iga päev tööd, et avada inimeste südameid ja koguda maksimaalselt annetusi, et võimalikult paljusid vähihaigeid nende emotsionaalselt raskes võitluses aidata,“ rääkis Toivo Tänavsuu, tänades kõiki seniseid annetajaid.

Votrient (toimeaine pasopanib) on küll Haigekassa soodusravimite nimekirjas, kuid seda finantseeritakse vaid teatud spetsiifilistel tingimustel. Kahjuks tudengineiu kasvaja nendele tingimustele ei vasta. Sotsiaalministeeriumi ravimikomisjon arutas tänavu kevadel võimalust lisada loetellu täiendavaid tingimusi, kuid lõpuks seda siiski ei toetanud.

Fond toetab Votrienti ostmist esialgu kaheks ravikuuriks. Pärast seda saab patsient teha fondile uue taotluse, mille rahuldamine sõltub senise ravi tulemuslikkusest ja fondi kogunenud rahast.

Fond paneb eestimaalaste südamele, et iga euro võib kellegi elu pikendada. Haigekassa kaudu hädavajaliku abita jäänud nn “mittekulutõhusate” vähihaigete heaks saab annetada fondi kodulehel www.kingitudelu.ee asuvate pangalinkide ning annetusnumbrite kaudu.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ (www.kingitudelu.ee)  on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide ravikulud, kelle ravimeid Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, samuti Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

Head Uudised GoodNews