1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Valgamaa talispordikampaania abil koguti maakonna koolidele 66 erinevat sportimisvahendit
Valgamaa talispordikampaania abil koguti maakonna koolidele 66 erinevat sportimisvahendit

Valgamaa talispordikampaania abil koguti maakonna koolidele 66 erinevat sportimisvahendit

Valgamaa talispordikampaaniaValga maavanem Margus Lepik kutsus eelmise aasta lõpus kõiki spordisõpru Valgamaa koolidele annetama uuemat või vanemat suusavarustust, mida enam ei kasuta või mis ei ole kunagi kasutusse jõudnudki. Üleskutse oli ajendatud Haridus- ja Teadusministeeriumi vastvalminud koolide sportimistingimuste ülevaatest, mis näitas, et talispordi inventari on piisavalt ainult 6% Eestimaa koolides.

Kokku saadi maakonna koolide jaoks 66 erinevat sportimisvahendit. Sealhulgas 26 suusapaari, 12 paari uiske, 12 paari suusasaapaid, üks paar mäesuuski koos kahe paari saabastega, kolm paari jalgpalliputsasid, suusakeppe jms. SA Tartu Maraton on hetkel Keeni Põhikoolile kuus suusapaari kogunud, kuid kogumiskampaania Keeni kooli jaoks veel jätkub. Olümpiasangari Jaak Mae suusasaapad ja Valga maavanema suusad loositi 11 Valgamaa kooli vahel. Jaak Mae suusasaapad läksid loosimisel Pühajärve Põhikoolile ja maavanema suusad sai fortuuna tahtel endale Riidaja Põhikool. Kuna Jaak Mae viibib hetkel Sotšis, siis saab ta oma kingituse koolile üle anda peale 26.veebruari. Ülejäänud varustus toimetatakse koolidele lähinädalatel.

„See oli meie esimene katse aidata koole varustuse täiendamisel. Tänan kõiki, kes andsid oma panuse laste tervisliku liikumise edendamiseks. Kindlasti ootasid koolid just suusavarustust. Kõik suusad ei ole kaasaegsed ja sidemetega, kuid loodame, et väikeseks abiks on kogutud spordivarustus siiski. Eks oma jälje jättis ka olematu talv, mis paljusid talvevarustuse vahetamisele ei ole veel mõtlema pannud. Seega hoiame kampaania avatud ja ootame veel suuski ning muud korralikku talvevarustust, lootes et koolid saavad seda veel sel talvel ka kasutada,“ ütles maavanem Margus Lepik.

Annetajate vahel välja loositud maakonna brändiga villase komplekt (müts, sokipaar, kindad ja sall) saab endale Aivar Plangi.

Valga maavanem tänab Jaak Maed, Hawaii Expressi Valga poodi, SA Tartu Maratoni, Lionsi klubi liikmeid, eraisikuid ja kõiki asutusi, kes andsid oma panuse kampaanias.

Head Uudised GoodNews