1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Välisministeerium rahastab hariduse, kodanikuliikumise ning tervise teemalisi arengukoostöö projekte Valgevenes
Välisministeerium rahastab hariduse, kodanikuliikumise ning tervise teemalisi arengukoostöö projekte Valgevenes

Välisministeerium rahastab hariduse, kodanikuliikumise ning tervise teemalisi arengukoostöö projekte Valgevenes

Välisministeerium valis oktoobris välja kuulutatud Valgevene arengukoostöö projektide piiratud taotlusvooru projektid, mida rahastatakse kokku 800 000 euroga. Projekte viiakse ellu alates 2021. aastast kuni aastani 2022 ning mõnel juhul ka kuni 2023.

Välja valitud projektide sisuks on kõrghariduse, eriti tehnikahariduse, ning nutikate IKT õppevahendite kasutusele võtmise arendamine. Toetust saab ka Valgevene sõltumatu meedia ning samuti on plaanis teadlikkuse tõstmine demokraatiast ja õigusriigi põhimõtetest ning terviseteadlikkuse tõstmine.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul tõstis Eesti sel aastal toetuse mahtu Valgevene suunal tehtavatele projektidele. „Valgevene on olnud Eesti arengukoostöö prioriteetriikide seas alates 2011. aastast ning meie kohustus on Valgevene toetada hetkel rohkem kui kunagi varem. Demokraatia jätkusuutlikkuse toetamiseks saame jagada oma reformikogemusi, samuti ka praktiliselt toetada näiteks veebipõhise õppe arendamist kõrgkoolides, et õppetöös saaksid osaleda nii represseeritud tudengid kui ka õppejõud,“ ütles Reinsalu.

Meie kohustus on Valgevene toetada hetkel rohkem kui kunagi varem.

Rahastuse saanud projektipartneriteks on Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, SA Avatud Eesti Fond ning SA Eesti Idapartnerluse Keskus. Kokku esitati Valgevene suunal 15 taotlust.

Monika Kuzmina Peatoimetaja