1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VAPRUSE HEAKS I Eesti Punane Rist kogub annetusi koroonaviirusesse nakatunud tervishoiutöötajate toetamiseks
VAPRUSE HEAKS I Eesti Punane Rist kogub annetusi koroonaviirusesse nakatunud tervishoiutöötajate toetamiseks

VAPRUSE HEAKS I Eesti Punane Rist kogub annetusi koroonaviirusesse nakatunud tervishoiutöötajate toetamiseks

Eesti Punane Rist alustas annetuste kogumist koroonaviirusesse nakatunud tervishoiutöötajate toetamiseks. Kogutud annetustega saame toeks olla neile arstidele ja õdedele, kes on oma tervisega riskides koroonapatsientide eest hoolitsenud ja seetõttu ise haigestunud.

„Meditsiinitöötajatele on praegune eriolukord eriti raske – neil on pikad ja väsitavad tööpäevad, tihtipeale ei ole neil seejuures võimalik pikka aega näha ega kallistada oma lähedasi. Ometi leiavad nad endas jõudu ja tugevust iga päev haigete eest hoolt kanda,“ rääkis Eesti Punase Risti president Harri Viik. „Selle kõige juurde kuulub paratamatult risk nende endi tervisele. Nad teavad seda. See on osa nende tööst. Minu suur lugupidamine ja austus ning tänu kõigile neile inimestele, kes keerulisel ajal inimestele abi annavad,“ lisas Viik.

Annetusega on võimalik igaühel meist avaldada tervishoiutöötajatele austust ning tänu ja toetada omalt poolt neid, kes pühendunult oma tööd tehes ja teiste eest hoolt kandes ise nakatunud on. Annetused jõuavad haigestunud tervishoiutöötajateni koostöös haiglatega. Eesti Punane Rist jagab toetused välja tervishoiuasutuse avalduse alusel.

„Täna teame, et kõige suurema koormuse praeguses eriolukorras on koroonapatsientidega tegelemisel seni enda kanda saanud Kuressaare haigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikum. Samuti on palju koroonapatsiente ka näiteks Pärnu haiglas, Ida-Viru keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas,“ selgitas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. „Täpset ülevaadet sellest, kui palju ühes või teises haiglas üle Eesti nakatunud eesliinitöötajaid on, seda Eesti Punasel Ristil täna ei ole. Selleks teeme koostööd eeskätt haiglatega, kes oma töötajate olukorda ja vajadusi kõige paremini tunnevad. Vajadusel saame andmeid täpsustada ka Terviseameti ja Sotsiaalministeeriumi kaasabil,“ lisas Perv.

Eesti Punane Rist tänab südamest kõiki tervishoiutöötajaid, kes oma elu ja tervisega riskides iga päev haigete eest hoolt kannavad ja meie inimeste elusid päästavad!

Annetamiseks palutakse teha ülekanne Eesti Punase Risti nimel LHV pangas avatud annetuskontole märksõnaga “Vapruse heaks”.

Konto rekvisiidid:

Konto number: EE607700771001235446
Saaja: Eesti Punane Rist
Selgitus: Vapruse heaks

Head Uudised GoodNews