1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VESTLUS PRESIDENDIGA I Heategevusorganisatsioonidel avanes täna võimalus vestelda president Kersti Kaljulaidiga
VESTLUS PRESIDENDIGA I Heategevusorganisatsioonidel avanes täna võimalus vestelda president Kersti Kaljulaidiga

VESTLUS PRESIDENDIGA I Heategevusorganisatsioonidel avanes täna võimalus vestelda president Kersti Kaljulaidiga

President Kersti Kaljulaid vestles täna heategevusühingute esindajatega.

Heade uudiste portaali avaldab presidendi teate täismahus ja muutmata kujul.

Vestlesin heategevusühingute esindajatega. Kasvanud abivajadusele on Eesti inimesed reageerinud ka kasvanud abi pakkumisega – näiteks Ma armastan aidata keskkonnas (www.armastanaidata.ee) tehtud annetused kriisiabi pakkuvatele ühingutele on tõusnud kolmekordseks. Kuid peame meeles, et paljude abiorganisatsioonide, nagu Toidupank, tööpõld alles laieneb kiiresti.

Kohati on keerulisemaks osutunud hoopis abivajajatest teada saamine. Mitte küll igas valdkonnas – näiteks algatus “Igale koolilapsele arvuti” on nimes esitatud ülesande suuresti saavutanud. Vähemalt sel määral, et tänaseks ei tohiks Eestis enam olla eriti peresid, kus kooliealisel lapsel poleks ligipääsu arvutile.

Hea on olnud näha, kuidas kriis on süvendanud koostööd riigi, kohalike omavalitsuste ja vabatahtlike vahel. Tõsi küll, veidi ebaühtlaselt, omavalitsuste võime (või soov) oma nõrgemate eest seista siiski varieerub. Oluline on, et keegi ei jääks murega üksi: on see siis naaberkorteri pensionär, kes ei peaks poes ja apteegis käima, või keegi, kes võib koduseinte varjus kannatada vägivalla all. Seega on üleskutse selge: leidkem endas julgust abi paluda. Abi nii teistele kui endale.

Vestlesin heategevusühingute esindajatega. Kasvanud abivajadusele on Eesti inimesed reageerinud ka kasvanud abi…

Posted by Kersti Kaljulaid on Kolmapäev, 15. aprill 2020

Head Uudised GoodNews