1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Veteranide heategevuskampaania sai esimese suurtoetuse
Veteranide heategevuskampaania sai esimese suurtoetuse

Veteranide heategevuskampaania sai esimese suurtoetuse

sinilill_headerHomme toimuva veteranipäeva puhul on Selver esimese ettevõttest suurtoetajana otsustanud annetada heategevuskampaaniale “Anname au!” 7000 eurot. Toetus läheb Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule vigastatud veteranidele vajaliku uue kõnniabiseadme ostuks. Esimese nädalaga on veteranide heategevuskampaania kogunud annetusi kokku ligi 32 000 eurot.

Kampaania kutsub kandma rinnas Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks sinilille-märki ja tegema annetuse vigastatud veteranidele vajaliku taastusraviseadme soetuseks.

“Kuigi 2500 Eesti veterani seas on vigastatute arv väike, siis nemad vajavad kõige enam meie tuge, sest nad on toonud suurima ohvri riigi nimel. Oluline on ka, et annetuste tulemusel ostetud seadet saavad tulevikus kasutada kõik Eesti elanikud,” ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar. “Selveri panus on tõeliselt riigimehelik samm erasektori poolt.”

„Eestimaisele ettevõttele on Eesti julgeolek väga tähtis,“ ütles Selveri juhatuse liige Kristi Lomp. „Peame lugu inimestest, kes on pühendunud meie riigi kaitsmisele ning toetame seetõttu kampaaniat, mis lisaks kõigi veteranide tunnustamisele kogub annetusi viga saanud sõjameestele,“ lisas ta.

Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid on kõik mehed ja naised, kes on alates 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüvad veel 27. aprillini kõik Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud veteranipäeva üritustel. Ühe lille eest palutakse vähemalt 2 euro suurust annetust. Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

14. aprillil käivitunud heategevuskampaania „Anname au!“ eestvedaja on veteranide asutatud mittetulundusorganisatsioon Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing, kes korraldab heategevusprojekte, võtab vastu annetusi ning kasutab rahalisi vahendeid veteranide toetuseks.

Head Uudised GoodNews