1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VIDEO! HEA TEGU! Pere Optika aitab suurperede lastel silmanägemist teravdada
VIDEO! HEA TEGU! Pere Optika aitab suurperede lastel silmanägemist teravdada

VIDEO! HEA TEGU! Pere Optika aitab suurperede lastel silmanägemist teravdada

Tallinna Televisiooni “Suvestuudio” käis Pere Optika Solarise prillipoes, kuhu olid tulnud Kehrast pärit Jürgensonide pere lapsed koos vanematega, et välja valida uued prillid. Pere Optikal on nimelt on koostöös Eesti Lasterikaste Perede Liiduga käimas heategevuskampaania. Pere Optika juhataja Jaan Põrk ütleb, et see on neile uus asi, mis sai alguse siis, kui ettevõttega liitus tema kõrgharidusega poeg. “Tema ütles, et me teeme praegu ainult kauplust, aga peaksime liituma ka heategevusega. Võtsime kontakti Lasterikaste Perede liiduga ja leidsime, et vajadus teha peredele soodsamalt prillid on suur,” jutustab ta. “Kampaania struktuur on selline, et igalt Pere Optikas ostetud tootelt läheb 10 senti heategevusfondi. sinna kogunevast rahast teeme peredele prille ja mida rohkem Pere Optikast ostetakse, seda rohkem saavad abivajavad pered prille.”

Esimesed prillid saigi Jürgensonide pere, kes käis kõige uuemas, eelmisel aastal avatud Solarise Pere Optika poes neid välja valimas. Pere Optikal on 35 optikapoodi üle Eesti ja osad neist on sellised, kus pööratakse rohkem tähelepanu just lastele, nagu Solarise, Mustamäe Keskuse ja Tartu Kvartali prillipoed. “Kasutades meie võimalusi, saavad suurperede lapsed taas hea nägemise ja rõõmsa tuju. See sooduskampaania annab ka võimaluse süveneda optikamaailma tippudesse, sest kampaania allahindlused lähevad kuni 80 protsendini,” räägib Jaan Põrk. Kõige toredam on tema sõnul näidata laste poolt välja valitud mudeleid, mis iseloomustavad praegust prillimoodi. Kõige noorem Jürgensonide pereliige valis plastmassist, hästi painduva ja eriti lapsesõbraliku toote. “Aga ma tahan tähelepanu pöörata just noormehe leitud prillidele, sest praegu hetke kõige moodsam kuju ongi ümmargune prill. Soovitan kõigil noortel olla kursis sellega, mis hetkel moes on,” soovitab juhataja.

Jaan Põrk ütleb, et iga inimene peaks endale selgeks tegema, et hea nägemine on väga tähtis, eriti noortel, kes kasutavad palju arvutit. “Kui prille on vaja on juba mitu tundi päevas, siis palun tehke korralikud prillid. Ka kauplusest saab soodsaid prille, aga need on alati õiged,” selgitab ta. “Pere Optika sooduspakett on alates 39 eurost, väga korralike raamidega, õige silmavahega ja koos silmakontrolliga, ning ma ei usu, et kuskilt laadalt saab paremad prillid.”

Head Uudised GoodNews