1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Video! „Jõulutunnel“ aitab liikumispuudega inimestele soetada pneumaatilised treeningseadmed
Video! „Jõulutunnel“ aitab liikumispuudega inimestele soetada pneumaatilised treeningseadmed

Video! „Jõulutunnel“ aitab liikumispuudega inimestele soetada pneumaatilised treeningseadmed

joulutunnelEsimesel jõulupühal, 25. detsembril kell 14 ja 19 toimuvad Niguliste kirikus jõulukontserdid, mille otseülekande ajal ETV saates „Jõulutunnel“ saavad vaatajad annetada liikumispuudega inimeste treeningsaali rajamiseks. Avaliku treeningsaali seadmed on valdavalt pneumaatilised ehk töötavad suruõhuga.

Esmakordselt korraldab „Jõulutunnel“ kaks avalikku kontserti, mida saavad Niguliste Muuseumi vaatama tulla kõik soovijad. Piiratud arv pileteid on saadaval Piletilevis.

„Tänapäeval on liikumine ja sportimine aina populaarsemad vaba aja tegevused kui kunagi varem – spordiklubi võib leida pea iga nurga tagant, kuid rehabilitatsiooni võimalustega treeningsaale on Eestis vaid käputäis ning neidki saab külastada vaid arsti näidustusel,“ sõnas Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Auli Lõoke. „Liikumispuue võib ootamatult tabada meid kõiki, kas siis õnnetuse või haiguse tagajärjel. See ongi peamine põhjus, miks on vaja avalikku treeningsaali neile, kellel on tavalises jõu- või treeningsaalis käimine raskendatud või üldse võimatu.“

„Treeningsaali sisustuse teevad eriliseks pneumaatilised ehk suruõhul töötavad seadmed, nende raskuseid saab reguleerida lausa grammide kaupa – loomulikult pääseb saali ligi ja saab seal liikuda ka ratastooliga,“ lisas Auli Lõoke. „Pea kõikide seadmetega saab treenida isegi ratastoolis.“

Minimaalselt 250 000 euro täitumisel luuakse spetsiaalne treeningsaal lisaks Tallinnale ka Tartusse.

Kell 14 annab kontserdi kammerkoor Collegium Musicale. Solistina teeb kaasa sopran Katrin Targo. Dirigent on Endrik Üksvärav. Kavas on Arvo Pärdi ja Olav Ehala looming, kui ka säravad ja südantsoojendavad jõululaulud nii Eestist kui mujalt maailmast.

Kell 19 algaval kontserdil esinevad Birgit, Pearu Paulus, Kalle Sepp, Hanna-Liina Võsa, Tallinna Poistekoor, Jüri Pootsmann, Tanja, Mikk Saar, Beyond Beyond ja vokaalansambel Others. Lauljaid saadab ansambel Swingers.

“Jõulutunnel” alustab 25. detsembril juba kell 10.00 hommikul ja kogu päeva jooksul kogutakse annetusi liikumispuudega inimeste heaks. Kokkuvõte päevast tehakse hilisõhtul, peale “Aktuaalset Kaamerat”. Saatejuhid on Piret Järvis ja Urmas Vaino.

Piletid kontsert-ülekandele on saadaval Piletilevis:

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews