1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Video! Mis olid loomakaitsjate suurimad võidud sel aastal?
Video! Mis olid loomakaitsjate suurimad võidud sel aastal?

Video! Mis olid loomakaitsjate suurimad võidud sel aastal?

Aasta vabaühenduse tiitli pälvinud loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad avaldas meeleoluka video 2019. aasta saavutustest farmiloomade kaitseks. Videos toob organisatsioon esile kümme suurimat töövõitu – peamisteks märksõnadeks on puurikanade munadest loobumine ja taimetoidu populaarsuse kasv.

40 protsenti Eesti jaesektorist loobub puurikanade munade müügist

Koostöös Nähtamatute Loomadega on tänaseks 40 protsenti Eesti jaesektorist teatanud otsusest loobuda üleminekuajaga puurikanade munade müügist – nende seas on ka populaarsed toidupoeketid nagu Prisma, Maxima, Stockmann ja Rimi.

Puurikanade munade kasutamise lõpetab 60 restorani ja toidutootjat

Lisaks jaekettidele on puurikanamunade kasutamisest otsustanud loobuda hulk restorane, kohvikuid ja hotelle üle Eesti, sealhulgas Reval Café, NOA, Tuljak, Hotell Euroopa ja paljud teised. “Meil on suur rõõm näha, et üha enam Eesti ettevõtteid hoolib kanade heaolust – liigume selgesti suunas, kus puurisüsteemid on peagi ajalugu,” sõnas Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.

Taimse Teisipäevaga liitus 130 restorani

Nähtamatute Loomade rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev kasvab jõudsalt: tänaseks on programmiga liitunud 130 restorani üle Eesti. Kampaania raames leiab restoranide menüüst igal teisipäeval vähemalt ühe taimse roa, et aidata muuta eestlaste toidulauda tervislikumaks ja vähendada liigset lihatarbimist.

Karusloomade toetuseks koguti rekordarv digiallkirju

Nähtamatud Loomad kogus tänavu suurima digiallkirjadega petitsiooni Eesti ajaloos – 6161 allkirja karusloomafarmide keelustamise toetuseks. Jaanuaris annavad loomakaitsjad allkirjad üle Riigikogule, kes on kohustatud teema kuue kuu jooksul uuesti arutusele võtma.

Taimetoidu väljakutsega liitus pea 2000 inimest

Oktoobris startinud Taimetoidu Väljakutse 22/66 on pakkunud huvi tuhandetele inimestele. Väljakutse kestab 22 päeva, mille jooksul saavad osalejad programmi veebikeskkonnast 66 tasuta retsepti, millega taimetoitlust katsetada ja uusi toidunippe õppida.

Taimse Teisipäeva programmiga liituvad kaks Tartu kooli

Tartu Descartes’i Kool ja Tartu Rahvusvaheline Kool liituvad uuel aastal Taimse Teisipäeva programmiga, et edendada kooliõpilaste tervist ja tõsta teadlikkust tervislikust toitumisest. Koolidele suunatud kampaania eesmärgiks on kujundada noorte juba toitumisharjumusi juba varases eas.

Veiste toetuseks koguti 14 000 toetusallkirja

Nähtamatud Loomad alustas juunis toetusallkirjade kogumist, et peatada tapale saadetavate elusloomade vedu Euroopa Liidu välistesse riikidesse – petitsiooni allkirjastas 14 000 inimest ning algatusele avaldas toetust ka Eesti Veterinaar- ja Toiduamet.

Head Uudised GoodNews