1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Viimsi kirik loodab annetuste toel osta oreli
Viimsi kirik loodab annetuste toel osta oreli

Viimsi kirik loodab annetuste toel osta oreli

Viimsi Püha Jaakobi kiriku kogudus alustab annetuste kogumist, et ehitada kirikusse uus orel, mis esialgsete plaanide kohaselt võiks valmida 2017. aasta 25. juuliks ehk Püha Jaakobi kiriku pühitsemise 10. aastapäevaks.

Annetuste kogumisele aitab kaasa kontsertide sari, millest esimese kontserdi annab Jaakobi koguduse kammerkoor 10. märtsil kell 17 Püha Jaakobi kirikus. Erinevate kollektiivide heategevuslikud kontserdid toimuvad kuni oreli valmimiseni.

Viimsi vallavanema Haldo Oravase sõnul on Viimsi Püha Jaakobi kirik ainuke uus luterlik kirik Eestis, mis on ehitatud pärast Teist maailmasõda, mälestamaks merel hukkunuid ning tänuks nende poolt, kes on pääsenud. „Kirik on ainulaadne ka selle poolest, et see on ehitatud annetatud rahade eest. Viimsi kiriku täielikust valmimisest ning traditsioonilisest kirikust on puudu veel vaid pillide kuningas orel. Annetajail on võimalus osta endale peagi ka omanimeline orelivile, mida on uuel orelil kokku 783,“ lisas Oravas.

Koguduse vaimuliku Mikk Leedjärve sõnul valmis Püha Jaakobi kirik kõigest nelja aastaga ja sama tähtaeg on seatud ka orelile. “Pilli maksumuseks võib kujuneda ligi 170 000 eurot, kuid olen kindel, et tänu erinevatele heategevuslikele üritustele ning inimeste lahkusele saame Viimsi kirikus nelja aasta pärast kuulda juba ühise panuse toel ehitatud oreli helisid,“ lisas Leedjärv.

Head Uudised GoodNews