1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Viljandi lapsed jõudsid tänu toetajatele teatrisse
Viljandi lapsed jõudsid tänu toetajatele teatrisse

Viljandi lapsed jõudsid tänu toetajatele teatrisse

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

28. augustil külastas Ugala teatri etendust «Tuul pajuokstes» üle seitsmekümne noore teatrisõbra. Lapsed jõudsid teatrisse tänu headele inimestele, kes soetasid toetajapileti «Kingi lapsele teatrielamus».

Kampaania sai alguse Ugala teatri näitlejate soovist pakkuda teatrikülastuse võimalust ka nendele lastele, kes on pärit väikese sissetulekuga peredest. Kui alguses oli tegu vaid teatrisisese ettevõtmisega, siis õige pea kutsuti selles kaasa lööma ka teatri koostööpartnereid ja külastajaid.

Nii on tänase seisuga kogutud noorte teatrisõprade toetuseks 95 toetajapiletit. Viljandi linna lastekaitsetöötajate abiga kutsuti teatrisse lapsed, kes sellist võimalust kõige rohkem vajavad.

Neljapäeval enne etenduse algust kohtusid lapsed ja nende vanemad Männimäe külalistemaja kohvikus Ugala kollektiivi ning Viljandi linnavalitsuse esindajatega.

Ugala teatri loominguline juht Ott Aardam tänas oma tervitussõnades kõiki toetajaid ning teatas, et sügisest saavad vähekindlustatud perede lapsed Ugala teatri kassast tasuta teatripileteid küsida. «Kui laps on Ugala mängukavast välja valinud etenduse, mida ta soovib vaadata, tasub tal tulla Ugala kassasse ning öelda märksõna «Kingi lapsele teatrielamus»,» selgitas Aardam. Piletite saadavus oleneb sellest, kui suur summa on toetajapiletitest kogunenud.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasild ütles kohtumisel, et Viljandi linn on ka tulevikus valmis Ugala teatri lastele suunatud heategevusprojekte toetama, sealhulgas rahaliselt.

Nii Viljandi linn kui ka Ugala teater soovivad «Kingi lapsele teatrielamus» kampaaniaga jätkata ning kutsuvad üles kõiki lastele teatrielamust kinkima. Toetuspileti maksumus on 6 eurot ja seda saab osta Ugala teatri kassast ja Piletimaailma müügikohtadest.

Head Uudised GoodNews