1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Punase Risti Tallinna Selts korraldas koolikotikampaania „Ranits 2014“
Eesti Punase Risti Tallinna Selts korraldas koolikotikampaania „Ranits 2014“

Eesti Punase Risti Tallinna Selts korraldas koolikotikampaania „Ranits 2014“

Punane rist1994. aastast, seega juba 20 aastat järjest, on Eesti Punase Risti (EPR) Tallinna Selts korraldanud koolikotikampaaniat.

Tallinna Linnavalitsus ja Linnavolikogu on koolikotikampaaniat toetanud 2001. aastast.

EPR Tallinna Seltsi sekretär Lilia Laul-Gontšarenko koos tublide seltsi vabatahtlikega kandsid hoolt kampaania “Ranits 2014” korraldamise, koolikottide komplekteerimise ja kätteandmise eest.

Kampaania heatahtlikud toetajad annetasid Eesti RIMI Food AS Tallinna RIMI kauplustes kassade kõrval olevatesse märgistatud korjanduskarpidesse „Aitame koos lapsed kooli!“ raha, mille eest osteti ranitsatesse koolitarbeid.

Juubelihõngulise kampaania „Ranits 2014“ pidulik lõppüritus toimus 14. augustil kobarkinos Coca-Cola Plaza, kus 336 vähekindlustatud perekondade kooliminevat last said tasuta esmaste koolitarvetega komplekteeritud ranitsa.

Uues ranitsas oli kirjutamis- ja joonistamistarvetega täidetud pinal, vihikumapp, pakk värvilist paberit, pulgaliim, guaššvärvid, rasvakriidid, vihik, kaustik, pintslid, sirkel ning õpetlikud raamatud „Oskame olla“, „Tean tulest“ ning “Alustame turvaliselt kooliteed“ ja helkur. Lisaks veel kampaania toetajate nimekiri ning pakike pähkleid, halvaad ja teed.

„Eriline tänu Tallinna linna poolt kuulub neile paljudele firmadele ja organisatsioonidele ning teistele heatahtlikele annetajatele, kes kampaaniasse „ Ranits 2014“ oma panuse andsid,“ ütles abilinnapea Merike Martinson. „Tallinna linn peab väga oluliseks, et kõigil koolilastel oleks vajalike koolitarvetega komplekteeritud ranits kooliaasta algul kooli kaasa võtta.“

Uue ranitsa omanikud said koolitee alguseks kaasa politseipatrulli õpetussõnad, maskott Lõvi Leo pika pai ja suundusid seejärel rõõmsalt koguperefilmi “Khumba“ vaatama.

Eesti Punase Risti Tallinna Selts tänab kõiki, kes toetasid kampaaniat „Ranits 2014“.

Head Uudised GoodNews