1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusprojekt “Teater lasteaeda” pakub tasuta teatrietendusi 15 000 lapsele
Heategevusprojekt “Teater lasteaeda” pakub tasuta teatrietendusi 15 000 lapsele

Heategevusprojekt “Teater lasteaeda” pakub tasuta teatrietendusi 15 000 lapsele

Foto: Pixabay

Heategevusprojekt „Teater lasteaeda“ on toonud tasuta teatrielamused enam kui 15 000 lasteaialapseni. Kui eelmisel hooajal jõudsid keskkonnateemalised tasuta etendused 6900 lapseni, siis 2017/2018 hooajal mängiti neid juba 129 lasteaias 8200 silmapaarile.

2016. aastal heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Pandipakendi ja Kultuuriministeeriumi koostöös algatatud projekti „Teater lasteaeda“ eesmärk on läbi tasuta kvaliteetse kultuurielamuse tõsta Eesti laste keskkonnateadlikkust. Projekti kahe aasta jooksul on külastatud 249 lasteaeda, kus on keskkonnahoiu teemalisi etendusi näinud juba 15 147 last.

„Teater lasteaeda“ eesmärk on läbi tasuta kvaliteetse kultuurielamuse tõsta Eesti laste keskkonnateadlikkust.

Projekti esimesel 2016/2017 hooajal tõi trupp nimega Teatripisik lasteaedadesse Margus Värava loodud „Pudeli-Pille seiklused“ ja Miksteater mängis Donald Tombergi lastelugu „Erakordne veepudel“. Lõppenud hooajal külastas lasteaedu samuti kaks truppi – lisaks eelmisest aastast tuttavale Miksteatrile ka populaarne Piip ja Tuut Teater etendusega „Pobiseja“, mille on lavastanud Marek Demjanov.

„Teater lasteaeda“ on olnud rõõmsaks tegevalt edukas – juba ainuüksi kahe hooajaga oleme jõudnud pooltesse Eestimaa lasteaedadesse ja jutustanud läbi kvaliteetse teatrielamuse taaskasutamise olulisusest 15 000 lapsele. Olen veendunud, et etendusi näinud mõtlevad nüüd rohkem meid ümbritsevale loodusele ning mõistavad, mida nad ise keskkonna hoidmiseks ära saavad teha,“ ütles Kaupo Karba Heategevusfondist Aitan Lapsi.

Etendusi näinud mõtlevad nüüd rohkem meid ümbritsevale loodusele ning mõistavad, mida nad ise keskkonna hoidmiseks ära saavad teha.

„Suur tänu kõigile projekti osapooltele. Nii projekti ellu kutsunud koostööpartneritele, lasteaiaõpetajatele kui ka Eesti puhtast loodusest, kultuurist ja kasvavast teadlikumast põlvkonnast hoolijatele, kes taaraautomaatide juures annetusnuppu vajutavad. Meie ühise panuse tulemusel saame projektiga jätkata ka järgmisel õppeaastal,“ ütles Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Katre Väli.

Lõppenud hooaja 129 etendust jaotusid maakonniti järgmiselt: Jõgevamaa (13), Viljandimaa (24), Harjumaa (34), Pärnumaa (25), Lääne-Virumaa (11), Tartumaa (20), Hiiumaa (2), Raplamaa (1). Projekti kutsus ellu heategevusfond Aitan Lapsi ning seda rahastatakse pandipakendite automaatides tehtud annetusrahast koostöös Kultuuriministeeriumi ja Eesti Pandipakendiga.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan Lapsi“ 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pandipakendi automaatide kaudu annetusi ligi 690 000 euro väärtuses ning muusika, kunsti, kirjanduse ja teatri juurde on aidatud enam kui 110 000 last. Lapsi saab aidata igaüks. Selleks piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ning annetusnupu Aitan Lapsi vajutamisest. Annetada saab 338 taaraautomaadis üle Eesti. Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Prisma, Selver, Rimi, COOP Maksimarket ja Konsum, Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Keila TÜ.

Head Uudised GoodNews