1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tartus aitasid vabatahtlikud jagada sadadele linlastele helkureid
Tartus aitasid vabatahtlikud jagada sadadele linlastele helkureid

Tartus aitasid vabatahtlikud jagada sadadele linlastele helkureid

HelkurDetsembri alguses jagasid politseinikud koos Tartu Katoliku kooli vabatahtlikega kergliiklejatele helkureid, pannes linnas seitsme päeva jooksul helkima ligikaudu 300 tartlast.

Lõuna prefektuuri Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur sõnas, et Katoliku koolis on aastatega väljakujunenud traditsioon teha jõulude puhul üks heategu. Sel aastal pöördusid noored ise politsei poole ning selgitasid oma muret jalakäijate liiklusturvalisuse pärast ning pakkusid välja, et lähevad tänavale ning räägivad inimestega helkuri kandmise vajalikkusest.

Katoliku kooli noortest pakkus ennast kaaslinlastele helkuri tähtsusest rääkima ja liiklusturvalisuse alal selgitustööd tegema suisa 25 kaheksanda klassi õpilast. Et noored abistajad saaksid vajaliku ettevalmistuse, viisid Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve ametnikud läbi põhjaliku instruktaaži, mis hõlmas üldisemalt vabatahtlike tegevuse tutvustamist, põhitõdesid sellest, miks helkur vajalik on ja kui tõhus see pimedal ajal on. Noortele jagati kätte helkurid, varustati nad helkurvestidega ning ühes politseinikega mindi tänavale.

Politsei selgitas välja rahvarohkemad ja jalakäijate jaoks ohtlikud kohad, kus helkurite jagamine enim vajalik oleks ning vabatahtlikud asusidki koolide ja spordiasutuste lähistel koos politseinikega tartlasi nähtavaks tegema. Seitsmes planeeritud peatuskohas jagasid vabatahtlikud tartlastele ühtekokku umbes 300 helkurit ning parandasid seeläbi oluliselt liiklusturvalisust Tartu linnas.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur tõdes, et noorte panus jalakäijate turvalisusesse on heaks näiteks, kuidas iga kogukonna liige võib leida väljundi selleks, et meil kõigil koos oleks turvalisem.

Politsei tuletab kergliiklejatele meelde, et helkuri kandmine pimeda ajal on kohustuslik nii maal, kui linnas. Helkurit tuleb kanda parema põlve kõrgusel selliselt, et seda oleks näha nii eest kui ka tagant poolt.

Head Uudised GoodNews