1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. 7-aastase väikemehe suure südamega tegu
7-aastase väikemehe suure südamega tegu

7-aastase väikemehe suure südamega tegu

Mihkel Muinasmaa on üks neist hea südamega tudengitest, kes Tallinna Lastehaigla Toetusfondile vabatahtlikuna annetusi kogub. Suuremates kaubanduskeskustes on kindlasti paljud meist neid soliidseid ja toredaid noori märganud ning suur osa meist kuulub juba tänasel päeval püsiannetajate kogukonda “Sõprade ring”.

Eilne pärastlõuna Tallinna Järve Kaubanduskeskuses jääb aga Mihklile alatiseks meelde, kuna tema tee ristus väikese koolipoisiga, kelle suure südamega tegu võiks olla eeskujuks kõikidele eestlastele.

“Olin sel päeval üksinda väljas, sest kaaslane haigestus. Koht, kus meie oma teavitustööd teeme asub Yo-kohviku vastas, “ alustab Mihkel.

“Minust umbes 5 meetri kaugusel pingil istus väike poiss, kes sõi jäätist ja tuli ilmselt koolist, kuna suur seljakott oli ta kõrval. Seepärast nägi ta pealt, kuidas ma tervitasin järjest inimesi, kes lauast mööda kõndisid,” jätkab Mihkel ning lisab, et enamasti alustab ta suhtlust vaid nendega, kes ise seisma jäävad ning infot soovivad.

“Kahjuks selle 5 minuti jooksul ükski inimene seisma ei jäänud ning siis pöörduski minu poole see armas väikemees ja küsis, kas tema saab ka annetada. Vastust ootamata oligi tal juba väike rahakotike avatud ning ta pistis annetuskarpi pooled oma müntidest. Kuna vanemaid läheduses ei paistnud, siis uurisin kohe, kui vana ta on ning kust tekkis soov annetada.”

“Ma vaatasin, et keegi ei taha lastele annetada…ja siis ma mõtlesin, et annan siis ise…,” argumenteeris väike koolipoiss oma annetust meheliku otsustuskindlusega.

“Surusime kätt ning jõudsin veel vaid öelda, et ta on üks väga vinge mees ning et tal on tubli ema,” ütleb Mihkel, kes pärast väikese heategija lahkumist sai sisse meeletult hea energia ning suu püsis naerul veel pikki tunde.

“Selliseid väikeseid tegelasi on päriselt olemas!” on Mihkel ikka veel ülimalt liigutatud ning tõdeb, et kui vahel tuleb 10 annetaja leidmiseks kõnetada enam kui 300 inimest, siis need kõige suuremad südamed leiavad ikka ise tee su juurde.”

Liina Valner Toimetaja