1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Hea uudis! 10 000 looma on leidnud varjupaikadest uue kodu
Hea uudis! 10 000 looma on leidnud varjupaikadest uue kodu

Hea uudis! 10 000 looma on leidnud varjupaikadest uue kodu

Varjupaikade MTÜ-st läks eile uude kodusse kümnetuhandes loom. Selleks oli Pärnu varjupaigast loovutatud kassipoeg Jeta. Kolmekuuse triibiku uus kodu on Pärnu lähistel, kodus ootavad teda ees 10-aastane kass ning kolm koera.

«Aasta-aastalt on kasvanud inimeste teadlikkus ning üha enam soovitakse kodu pakkuda just varjupaigas uut võimalust ootavale loomale. Prognoosisime selle maagilise piirini jõuda meie organisatsiooni üheteistkümnendaks sünnipäevaks, 21. veebruariks, kuid jaanuarikuu on olnud meeldivalt töine», kommenteeris Triinu Priks, Varjupaikade MTÜ üldjuht.

«Kuulutuse leidsime Facebookist ja huvi tekkis kohe. Tahtsime enda eakale kassile seltsilist ja mängukaaslast ning tundus õige see võtta varjupaigast», ütles uus omanik Brigita Kasemets.

Varjupaikade MTÜ on oma seitsme varjupaigaga suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon Eestis. Varjupaigad töötavad “kaks ühes” põhimõttel – olles kohalike omavalitsuste koostööpartneriks inimeste ja loomade turvalisuse tagamisel, püüdes loomi ning pakkudes neile peavarju seaduses ette nähtud kaks nädalat, et seejärel muutuda päästekeskusteks, kus otsitakse annetajate toel loomadele, kelle endist omanikku ei ole võimalik kindlaks teha, uusi kodusid.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews