1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aadu Luukase Sihtasutuse missiooni jätkab Vähiravifond Kingitud Elu
Aadu Luukase Sihtasutuse missiooni jätkab Vähiravifond Kingitud Elu

Aadu Luukase Sihtasutuse missiooni jätkab Vähiravifond Kingitud Elu

Aastatel 2007-2018 missioonipreemiat välja andnud Aadu Luukase Sihtasutus lõpetas tegevuse ning fondi jäänud 30 000 eurot annetati Vähiravifondile Kingitud Elu, kes oli ühtlasi 2018. aasta missioonipreemia laureaat.

„Mul on hea meel, et 5 aastat tagasi asutatud Vähiravifond Kingitud Elu on suutnud Eesti heategevusmaastikul saavutada erakordset – olla järjepidev, süsteemne, arenev ning missiooniga,“ ütles Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu esimees Indrek Luukas. „Aadu Luukase Sihtasustus on oma missiooni täitnud, kuid Vähiravifond Kingitud Elu võtab teatepulga edasi. Mul on erakordselt hea meel, et kõik need inimesed ja organisatsioonid, keda sihtasutus tunnustas, on muutnud Eestit paremaks. See on meie kõigi ühine missioon, mis ei lõpe mitte kunagi. Usun ka, et isa mälestus elab läbi vähiravifondi edasi.“

„Iga annetus meie fondi on tähelepanuväärne, selles ei ole midagi iseenesestmõistetavat,“ lausus Vähiravifond Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu. „Aadu Luukase Sihtasutuse missiooni jätkamine on meile au kõrval ka kohustus – kohustus oma maa ja rahva ees, mida tahame täita pühendumise ja hea tahtega. Iga euro, mis meie fondi jõuab, kingib kellelegi täiendavaid elupäevi. Seetõttu kanname edasi väga paljude annetajate ühist tahet seista selle eest, et Eesti oleks homme jälle veidi elamisväärsem paik kui ta on täna. Ja elurõõmsam, isegi siis, kui on väga-väga raske.“

Aadu Luukase missioonipreemiat anti välja 2007-2018. Läbi aegade on Aadu Luukase Missioonipreemia laureaadi tiitli pälvinud: Tallinna Lastehaigla Toetusfond; ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov; Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja/juht Kersti Nigesen ja Sihtasutus Metsaülikool; Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit; Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ja vaimulik Toomas Paul; Narva Kolledži direktor Katri Raik; MTÜ Eesti Meestelaulu Selts; Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks; Estonia Seltsi juhataja Arne Mikk; proua Ingrid Rüütel ning president Arnold Rüütel; veteranpoliitik Vaino Väljas ning vähiravifond „Kingitud elu“.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, Tartu Ülikooli hematoloogia eriala dotsent dr Edward Laane, Tartu Ülikooli onkoloog dr Hannes Jürgens, ettevõtja ning energiakontserni Utilitas asutaja ja nõukogu esimees Kristjan Rahu, ettevõtja ja Belgia aukonsul Eestis Erik Sakkov, kes on nõukogu esimees, ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Head Uudised GoodNews