1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Aasta parim turvatöötaja päästis naise uppumisest
Aasta parim turvatöötaja päästis naise uppumisest

Aasta parim turvatöötaja päästis naise uppumisest

Eesti Vabaõhumuuseumis toimus Eesti Turvaettevõtete Liidu (ETEL) üldkoosolek, kus tunnustati ka turvaturu aasta parimaid. Aasta turvatöötajaks valiti Vyacheslav Simakov G4Sist, kes päästis sadamas inimese uppumissurmast.

Aasta turvatöötajaks valiti Vyacheslav Simakov G4Sist, kes päästis sadamas inimese uppumissurmast.

Vanasadama turvatöötaja Simakov oli 4. septembril 2023 D-terminali parklas tavapärasel patrullringil, kui tema juurde tuli inimene, kes ütles inglise keeles, et eemal kukkus kai pealt vette üks naine. Turvatöötaja tõttas olukorda kontrollima ning nägigi, et vees oli inimene. Juhtunut oli märganud ka sadama töötaja, kellega koos hoidis Simakov naist veepinnal kuni päästjate saabumiseni, päästes oma kiire ja asjatundliku tegutsemisega elu.

„Simakov näitas sel päeval turvatöötaja olulisi isikuomadusi – initsiatiiv, hoolivus, kiire reageerimine ja rahu säilitamine pingelises olukorras,“ ütles ETELi juhatuse liige Villu Õun.

ETEL valis ka aasta turvatehniku, kelleks sai Kristjan Tamme ja aasta turvalahenduseks kuulutati AS E-Piima tehasehoone turva- ja ohutussüsteemid. Lisaks andis ETEL tänavu välja teeneteristid, mille said Eerika Õun, Kaido Kalamets, Hellika Ivanov-Simson, Andre Lilleleht ja Raimo Heinam.

Head Uudised GoodNews