1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITA LASTELE HEAD TEHA! Toeta MTÜ Doktor Kloun tegevust
AITA LASTELE HEAD TEHA! Toeta MTÜ Doktor Kloun tegevust

AITA LASTELE HEAD TEHA! Toeta MTÜ Doktor Kloun tegevust

AITA LASTELE HEAD TEHA! Toeta MTÜ Doktor Kloun tegevustDoktor Kloun tegutseb haiglates selle sõna kõige laiemas tähenduses, toetades lapsi meditsiinilises ravis ja ravihoolduses.

Haiglad on keskendunud haigete lapspatsientide ravile ja hooldamisele. Seetõttu jääb tavaliselt tähelepanu alt välja lapse selline “terve pool” nagu fantaasia ja unistused.

Doktor Kloun võimaldab lapsel tunda end taas lapsena, pakkudes talle rõõmu, mängu ja naeru.

Kui Doktor Klounid külastavad lapsi haiglas, võib juhtuda kõike: naljad, naer ja mäng või hoopis ühislaulmine. Seda, mis täpsemalt juhtub, otsustavad lapsed.

Mängu võlujõu imed

Iga laps elab oma võlumaailmas koos printsesside, draakonite ja päkapikkudega. Maailmas, kus kõik on võimalik ja ei ole segatud mõtlemisreeglite ja igapäeva loogikaga. Mäng on midagi enamat kui rõõmu tunnetamine. Mängiv laps saab ka olla enda ravija.

Mäng on üks võimsamaid viise tõrjuda lootusetusetunne ning tuua tundmatusse olukorda energiat. Läbi mängu saavad lapsed end väljendada ja naer aitab lapsel puhata. Mäng on äärmiselt oluline osa haige lapse ja Doktor Klouni suhtluses, sest läbi mängu suudab laps tunda seda, mis reaalsuses ei ole haiglavoodis saavutatav.

Mäng ja naer on imerohi, mis:

  • Võitleb stressiga
  • Alandab valu, vabastades endorfiine – keha loomulikke valuvaigisteid
  • Lõdvestab lihaseid
  • Aitab raskete olukordadega toime tulla
  • Toetab loovate otsuste tegemist
  • Loob sidemeid inimeste vahel

Mäng haiglas

Doktor Klouni roll ei ole meelelahutus, vaid jõu andmine. Lastehaiglate patsiente ümbritseb suur hulk hoolitsevaid asjatundjaid. Kui Doktor Kloun külla tuleb, muutub asjatundjaks lapspatsient. Doktor Kloun on haavatav ja kohmakas ning vajab hädast pääsemiseks sageli lapse abi või nõuannet. See võimaldab lapsel hoolitseda kellegi teise eest, mis omakorda tõstab tema enesekindlust ja enesehinnangut.

Oma iganädalase kohalviibimisega sõlmib Doktor Kloun lähedased suhted pikaajaliselt haiglavoodis viibivate lastega, nende perekondade ja personaliga ning tema tulekut oodatakse. Laste keeleoskuse, sõnavara ja vahendite abil aitab Doktor Kloun vähendada haiglastressi, viies lapse kujutlusvõime, vallatuste ja mängu maailma ning võimaldades tal näha haiglakeskkonda teistsuguse ja rõõmsamana.

Doktor Kloun loob positiivse kujundi puuduste äratundmise kaudu. Iga mäng on välja töötatud eesmärgiga tuua lapse haigusesse ja piirangutesse mängulisust, ent abivajajaks on seekord Doktor Kloun ja lapse käes on tema aitamise võti.

Kuidas Doktor Klouni aidata?

MTÜ Doktor Kloun tegevus sõltub täielikult ühiskonna abist, ettevõtete ja eraisikute toetusest. Projekt ei saa raha Haigekassalt, haiglate eelarvetest ega ka lastehaiglate toetusfondidest. Seepärast ollakse väga tänulikud iga toetuse eest, olgu see väike või suur.

Ka teie saate aidata jagada lastele naeru, mängulusti ja rõõmu.

Üks võimalus lapsi aidata, on sõlmida püsikorralduslepingu teile sobivas summas ja pangas.

Väga oodatud on ka ühekordsed annetused MTÜ Doktor Kloun arveldusarvele.

Alates 1. juulist 2008. on MTÜ Doktor Kloun (registrikood 80246092) kantud EV Valitsuse tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja. Nüüdsest on võimalik tehtud annetuse pealt saada tagasi tulumaks.

Swedbank 221036092159
Nordea 17001253315
SEB 10220073070015
Krediidipank 4278608566703

Suur tänu tehtud heateo eest!

Head Uudised GoodNews