1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aita nägemispuudega inimestel omandada sobiv elukutse ning alustada iseseisvat tööd
Aita nägemispuudega inimestel omandada sobiv elukutse ning alustada iseseisvat tööd

Aita nägemispuudega inimestel omandada sobiv elukutse ning alustada iseseisvat tööd

Ališer Hožanijazov
Ališer Hožanijazov

Sinu annetus võimaldab Eesti Pimemassööride Ühingul (EPMÜ) aidata Eesti eri paigus elavatel nägemispuudega inimestel omandada neile sobiv elukutse ning alustada iseseisvat tööd avatud tööturul või EPMÜ toetatud töökeskuses.

Eesti Pimemassööride Ühing (EPMÜ) loodi 1999. aastal 9 nägemispuudega massööri poolt, et toetada nägemise kaotanud inimesi massööri elukutse omandamisel ja hilisemal töölerakendumisel.

Hetkel kuulub Ühingusse 86 pimemassööri Eesti eri paigust, kellele korraldatakse massaaži eriala täiendkoolitusi, tutvustatakse ja vahendatakse massaaživahendeid, kohandatakse õppematerjale, pakutakse toetatud töötamise võimalust EPMÜ keskuses, reklaamitakse ja vahendatakse massaažitööd, jagatakse erialast informatsiooni ja tehakse palju muud, mis aitab nägemispuudega inimesel massöörina töötada.

Praegu on loomisel EPMÜ Koolitus- ja Massaažikeskus, mis võimaldab nägemispuudega inimestel üle Eesti tulla õppima massööriks ning juba töötavatel pimemassööridel osaleda erialastel täiendkoolitustel. 2013 aprillis alustasid õpinguid massaaži algkursusel 8 nägemispuudega inimest ja toetatud töökeskuses pakutakse tööd 10-15-le pimemassöörile. Projektipõhise mittetulundusühendusena on EPMü-l keeruline kõiki tegevusega seonduvaid tugisüsteeme üles ehitada ning käigus hoida.

EPMÜ on üks väheseid organisatsioone Eestis, mille tegevuse tulemusena saavad nägemise kaotanud inimesed omandada sobiva elukutse ja naasta aktiivsesse tööellu.

Vajatakse ka vabatahtlikke 

Lisaks rahalistele annetustele vajab organisatsioon massaažiteenuse reklaamimisel turundusnõustamist ning massöörid vajavad täiendavat klienditeeninduse kursust.

Samuti kulub vabatahtlike lugejate abi ära tavakirjas materjalide kohandamisel heliversiooni.

ANNETUSE SAAB TEHA SIIN!

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews